Ze sportu:

Lucie Šafářová rozehraje semifinále tenisového Fed Cupu mezi obhájkyněmi titulu a domácí Itálií. Česká dvojka nastoupí v sobotu od 13:30 na antuce v Palermu proti Saře Erraniové, po nich budou hrát Petra Kvitová s Robertou Vinciovou. Rozhodl o tom los pořadí zápasů. Kapitán českého týmu Petr Pála nakonec postavil vítěznou sestavu z loňského finále i letošního prvního kola proti Austrálii. V záloze měl v Itálii ještě čerstvou světovou dvacítku Kláru Zakopalovou. Ta ale nakonec vypadla z nominace kvůli silné alergii a dokonce se odhlásila i z turnaje ve Stuttgartu.

Čeští hokejisté prohráli v pražské Tipsport Aréně se Slovenskem 2:3, když v závěrečné desetiminutovce přípravného utkání ztratili vedení 2:1. Za domácí se dvakrát trefil Jiří Novotný, vítězství týmu českého trenéra Vladimíra Vůjtka zařídili Ján Sýkora, Tomáš Surový a Michel Miklík. Hokejovou reprezentaci čeká v sobotu odveta se Slovenskem, po čtvrteční porážce se tentokrát oba týmy utkají v Bratislavě. Duel bude mít podle všeho mnohem bouřlivější kulisu než v české metropoli, kde jej sledovalo pět tisíc diváků, protože se očekává mnohem vyšší návštěva.

Prezident České republiky Miloš Zeman a předseda ČOV Jiří Kejval podepsali v Míčovně Pražského hradu přihlášku na zimní olympijské hry do Soči v příštím roce. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnili mimo jiné i ministr obrany Vlastimil Picek a desítky českých sportovců a trenérů včetně olympijských medailistů z Londýna.

Český hokejový obránce Martin Ševc z mistrovské Skelleftey měl se 14 kladnými body nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech v play off švédské ligy. O jeden plusový bod méně má na kontě Ševcův klubový spoluhráč Oscar Lindberg. Ševc byl se čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí z 13 utkání také třináctý v produktivitě obránců.

Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd si znovu zahraje za Juventus. Držitel Zlatého míče za rok 2003 a současný ředitel turínského klubu nastoupí za výběr "Staré dámy" v červnovém charitativním zápase proti Realu Madrid. Výtěžek čtvrtého ročníku exhibičního duelu, který se uskuteční 9. června v Madridu, poputuje prostřednictvím Španělského červeného kříže na podporu dětí ve školách. Vedle Nedvěda svou účast přislíbili například Zinedine Zidane, Edgar Davids, Gianluca Pessotto, Fernando Hierro, Luís Figo nebo Emilio Butragueňo.

V roli velkých favoritek vstoupí volejbalistky Prostějova do reprízy loňského finále extraligy s Olympem Praha. Hanačky útočí na pátý mistrovský titul za sebou a v polovině února porazily Olymp ve finále domácího poháru. Loňská finálová série skončila na zápasy 3:0 pro Prostějov, tentokrát by ale Olymp rád alespoň jeden duel vyhrál.