Ze sportu:

Šestinásobný olympijský vítěz Usain Bolt se už posedmé stane hlavní hvězdou Zlaté tretry. Na ostravském mítinku poběží 27. června štafetu na 4x100 metrů a jedním z jeho partnerů v jamajském kvartetu bude i mistr světa z Tegu 2011 na 100 metrů Yohan Blake. Na tiskové konferenci to dnes oznámili organizátoři Zlaté tretry. Další dva úseky v týmu světových rekordmanů ještě nejsou obsazené.

Fotbalový obránce Tomáš Řepka bude sportovním manažerem druholigového Mostu. Devětatřicetiletý bývalý reprezentant do loňského podzimu hrál za Dynamo České Budějovice, nyní ho čeká premiéra v roli funkcionáře. Zatím není jasné, jestli to znamená konec jeho hráčské kariéry.

Biatlonistka Gabriela Soukalová vyhrála ve finále Světového poháru v ruském Chanty Mansijsku sprint a připsala si druhé vítězství v sezoně i v kariéře. V desetistupňovém mrazu zastřílela čistě a díky výbornému běhu porazila o více než 17 sekund druhou Andreu Henkelovou z Německa. Třetí místo obsadila další Němka Miriam Gössnerová.

Vedení Chicaga Blackhakws zařadilo českého útočníka Rostislava Olesze na listinu volných hráčů. Sedmadvacetiletý hokejista byl dosud na marodce po zranění kolena a rehabilitoval u týmu Rockfordu v AHL. Je možné, že tam bude hrát, pokud si jej jiný zájemce v NHL nevybere.

Česká fotbalová reprezentace si v žebříčku FIFA pohoršila o jedno místo na 27. příčku. Pokles dokonce o tři místa zaznamenal její nejbližší soupeř Dánsku, které je pětadvacáté. Oba týmy se utkají v pátek 22. března v kvalifikaci mistrovství světa v Olomouci.

Hokejový útočník Patrik Eliáš vstřelil ve středečním utkání NHL svůj devátý gól v sezoně, na další přihrál a výrazně tak přispěl k výhře New Jersey nad Philadelphií 5:2. V dresu poražených si připsal gól a asistenci Jakub Voráček. Souboj dvou nejproduktivnějších českých útočníků v lize (Voráček má 31 bodů, Eliáš 27) tak skončil nerozhodně. Daleko spokojenější ale mohl být po zápase Eliáš, jehož tým vybojoval třetí výhru z posledních čtyř zápasů, v tabulce Východní konference si upevnil sedmou příčku a odskočil jedenáctým Flyers na rozdíl šesti bodů.

Český krasobruslař Michal Březina skončil na mistrovství světa šestý v krátkém programu. Ve světovém rekordu 98,37 bodu vyhrál domácí Kanaďan Patrick Chan, který má před volnou jízdou náskok bezmála sedmi bodů před překvapením soutěže Denisem Tenem z Kazachstánu. Třetí příčka zatím patří dalšímu domácímu krasobruslaři Kevinu Reynoldsovi. Druhý český reprezentant Tomáš Verner nevystoupil ze svého stínu a po úvodní části soutěže je sedmnáctý.

Česká tenistka Petra Kvitová si semifinále v Indian Wells nezahraje. Pátá nasazená hráčka turnaje v Kalifornii nezvládla nadějně rozjetý zápas s Marií Kirilenkovou a Rusce podlehla 6:4, 4:6 a 3:6. Kvitová prohrála po sérii osmi vítězství. Třiadvacetiletá Kvitová po vyhrané první sadě mířila v utkání za vítězstvím. Hrála rychle, dobře returnovala a držela Kirilenkovou pod tlakem. Ve druhém setu už vedla 4:2, ale pak tempo nevydržela a odpadla.