Ze sportu

Hokejisté Lva Praha zvítězili na ledě Spartaku Moskva 2:0 a v předstihu si tak zajistili postup do play off Kontinentální ligy. O páté výhře nováčka soutěže za sebou rozhodli svými góly Niclas Danielsson a Tomáš Rachůnek. Brankář Tomáš Pöpperle udržel pošesté v sezoně čisté konto.

České biatlonistky obsadily ve štafetě na 4x6 kilometrů na světovém šampionátu v Novém Městě na Moravě desáté místo. Domácí reprezentantky po skvělých výkonech opor Veroniky Vítkové a Gabriely Soukalové po polovině závodu vedly, Jitka Landová ale selhala při střelbě vestoje a finišmanka Barbora Tomešová ještě o jednu příčku klesla.

Hokejový útočník Milan Hejduk z Colorada dosáhl po nedávném tisícím utkání v NHL na další milník, na ledě Minnesoty při výhře 4:3 po samostatných nájezdech si připsal 800. bod ve slavné soutěži. Třetím českým hráčem, který tuto hranici pokořil, se stal díky gólu ve 38. minutě. Na kontě má Hejduk, který ve čtvrtek oslavil sedmatřicáté narozeniny, z 1003 duelů 373 branek a 427 asistencí.

Hokejisty Českých Budějovic posílí od příští sezony obránce Martin Pláněk ze Znojma, které hraje v mezinárodní rakouské lize EBEL. Jednadvacetiletý účastník mistrovství světa do dvaceti let ze sezony 2010/11 si v tomto ročníku připsal v 46 zápasech 18 bodů za šest branek a 12 asistencí.

Golfistovi Marku Novému nevyšel premiérový turnaj na okruhu Challenge Tour, druhé evropské lize. Český hráč má po dvou kolech v keňském Nairobi na kontě čtrnáct ran nad par a neprošel cutem.

Běžce na lyžích čeká o víkendu generálka před mistrovstvím světa ve Val di Fiemme, které odstartuje už příští týden. Světový pohár ve švýcarském Davosu absolvuje i česká reprezentace v čele s Lukášem Bauerem. "Davos je součástí přípravy. Ten, kdo tady vyhraje, nemusí uspět na mistrovství, ale slušný výsledek samozřejmě povzbudí," řekl trenér Miroslav Petrásek svazovému webu. "Proto ani tolik nesleduju ostatní týmy, není třeba se tím rozptylovat."

Autor: Jan Charvát