Ze sportu:

Disciplinární komisi Fotbalové asociace ČR dočasně povede její místopředseda Roman Brnčal. Nahradil Jiřího Goldu, který v lednu na funkci rezignoval. Goldovi se nelíbilo, že výkonný výbor asociace doporučil, aby všechny fotbalové korupční kauzy řešila policie a disciplinárka vynášela tresty až po skončení policejního vyšetřování.

Třinecký útočník Martin Růžička má díky suverénnímu náskoku jisté premiérové vítězství v produktivitě základní části hokejové extraligy, ale ještě se bude snažit vytvořit nový rekord samostatné české soutěže. Ve 45 zápasech nasbíral 71 bodů za 35 branek a 36 asistencí.

Brankář Chelsea Petr Čech má zlomený malíček na ruce a nezasáhne do středečního přípravného zápasu fotbalové reprezentace s Tureckem v Manise. V nominaci jej nahradí Jaroslav Drobný z Hamburku.

Silná trojice německých reprezentantů, Kubánka Yarisley Silvaová, ale také všichni špičkoví čeští závodníci - to jsou největší taháky úterní pardubické Zlaté tyčky, dosud největšího mítinku ve skoku o tyči na českém území. Samotné závody začnou v 19:00, hodinu před tím je připravena doprovodná show.