Ze sportu

Maximálně dva měsíce by prý měla trvat procedura dodatečného udělení bronzové olympijské medaile pro českou diskařku Věru Cechlovou. Mezinárodní olympijský výbor (MOV) poslal běloruské straně žádost o vrácení cenného kovu, o který kvůli dodatečnému pozitivnímu dopingovému testu přišla Irina Jatčenková, původně třetí žena z Atén 2004. Do sídla Českého olympijského výboru přišel ve středu večer oficiální dopis, že bronzovou medailistkou se stává Cechlová. Ta na olympiádě v Aténách hodila 66,08 metru a skončila právě za Jatčenkovou čtvrtá o devět centimetrů.

Biker Jaroslav Kulhavý bude i v příštím roce závodit na horských kolech. Sedmadvacetiletý olympijský vítěz z Londýna podepsal novou dvouletou smlouvu se současným týmem Specialized Racing. Součástí kontraktu je i dvouletá opce.

Fotbalisté Plzně se dnes pokusí vyhrát základní skupinu Evropské ligy před obhájcem trofeje Atlétikem Madrid. Potřebují k tomu španělský velkoklub porazit a oplatit mu prohru 0:1 z nastavení v prvním utkání. Sparta Praha se pak představí na hřišti jiného španělského celku Bilbaa, kde chce důstojně zakončit skupinu, v níž už má stejně jako Plzeň jistý postup.