Ze sportu:

Lucie Šafářová zahájí boj tenistek o obhajobu titulu ve Fed Cupu proti Srbsku duelem s Anou Ivanovičovou. První sobotní dvouhra finále v pražské O2 areně začne v 13:30. K druhému utkání nastoupí Petra Kvitová a Jelena Jankovičová. Rozhodl o tom los na Staroměstské radnici. Dvaadvacetiletá Kvitová je hlavní zbraní českého týnu, ale před finále léčila zánět nosohltanu a jen minimálně trénovala. Otázkou je, jak po nemoci vypořádá s bývalou světovou jedničkou Jankovičovou.

Pátý nasazený český tenista Tomáš Berdych skončil na turnaji série Masters v Paříži ve čtvrtfinále. S domácím Gillesem Simonem prohrál dvakrát 4:6. Sedmadvacetiletý český tenista mohl přidat šedesáté vítězství v sezoně, ale na další vylepšení osobního rekordu nedosáhl. Šanci bude mít příští týden na Turnaji mistrů v Londýně, pak ho čeká ještě pražské finále Davisova poháru se Španělskem.

Policie zatkla osm mužů podezřelých z projevů rasismu při nedělním utkání hokejové extraligy mezi Chomutovem a Libercem. Podle webu České televize všechny vyslechl ve zkráceném řízení soudce Okresního soudu v Chomutově a nařídil hlavní líčení, které se uskuteční 14. listopadu. Po výslechu byli všichni propuštěni na svobodu. Terčem rasistických projevů se stal v neděli v Chomutově liberecký útočník černé pleti Wayne Simmonds, zámořská posila na dobu výluky v NHL.

Hokejisty Karlových Varů posílí brankář Tomáš Vokoun. Dvojnásobný mistr světa se tak stane dalším hráčem, který do extraligy zamíří při výluce zámořské NHL. Šestatřicetiletý gólman, jenž v červnu podepsal smlouvu s Pittsburghem, se k týmu připojí v pondělí. Hlavním důvodem, proč se bronzový medailista z olympijských her v Turíně 2006 rozhodl zamířit do Karlových Varů je skutečnost, že se tam narodil. Karlovým Varům se zatím v extralize moc nedaří, aktuálně jsou dvanácté.

Český parašutista Pavel Novák v pátek seskočil v Himálaji s padákem z vrtulníku a přistál ve výšce 5000 metrů nad mořem, což je jedno z nejvýše položených míst, na jakém kdy nějací parašutisté přistáli. Novák z Aeroklubu ČR skok absolvoval se skupinou dalších deseti parašutistů, převážně Američanů. Stal se prvním Čechem, který seskok s přistáním v takové výšce provedl.

Sobotní počasí v Česku:

Oblačno až zataženo, občas déšť. Teploty 10 až 14 stupňů Celsia.