Ze sportu:

Čeští fotbalisté do 21 let prohráli v úvodním zápase baráže o postup na evropský šampionát doma s Ruskem 0:2 a vzdálila se jim účast na červnovém turnaji v Izraeli. Sbornou poslal do vedení v 33. minutě Fedor Smolov, stejný hráč pak z penalty zvýšil. Mezitím neproměnil pokutový kop Václav Kadlec a Češi utrpěli v kvalifikaci a baráži první porážku od září 2008. Odveta je na programu v úterý v Jekatěrinburgu.

Tenista Tomáš Berdych postoupil do semifinále turnaje série Masters v Šanghaji. Čtvrtý nasazený hráč porazil Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu 6:3, 7:6 a výrazně se přiblížil postupu na Turnaj mistrů v Londýně. Radek Štěpánek však prohrál se světovou trojkou Andym Murraym 6:4, 2:6, 3:6.

Cyklistka Jarmila Machačová zahájila Světový pohár dráhařů druhým místem ve scratchi. Do seriálu tak v Kolumbii vstoupila stejným výsledkem, kterým loňský SP zakončila, protože v únoru v Londýně byla v této neolympijské disciplíně rovněž stříbrná. V kolumbijském Cali prohrála česká reprezentantka jen s Australankou Isabellou Kingovou.

Hokejový trenér Marek Sýkora se v roli konzultanta vrací do Dinama Minsk, jež vedl v předchozích dvou sezonách v KHL. V běloruském klubu kvůli špatným výsledkům skončil finský kouč Kari Heikkilä, který v dubnu Marka Sýkoru na lavičce nahradil. Třiašedesátiletý Marek Sýkora ohlásil v březnu po vyřazení v osmifinále play off s pozdějším šampionem Dynamem Moskva konec nejen v Minsku, ale i celé trenérské kariéry. Podle oficiálního webu Dinama by se měl do klubu v nejbližší době vrátit jako poradce v rozšířeném trenérském štábu.