Ze sportu:

Fotbalovou reprezentaci na soustředění v Rakousku překvapila návštěva dopingových komisařů UEFA. Namátkové kontrole se v Bad Waltersdorfu po dopolední tréninkové fázi podrobilo deset hráčů. Reprezentace trénovala téměř v kompletním složení. Přípravu znovu vynechal pouze kapitán Tomáš Rosický, který šetří zraněné lýtko a znovu vyrazil jen do posilovny.

Čeští fotbalisté do 19 let v pátek zahájí boj o postup na mistrovství Evropy. Obhájci stříbrných medailí doma přivítají v kvalifikační skupině Francii, Nizozemsko a Norsko. Na šampionát v Estonsku se dostane jen vítěz skupiny. Jen účastníci mistrovství pak budou mít možnost bojovat o šest evropských míst na mistrovství světa hráčů do 20 let. Svěřenci trenéra Jaroslava Hřebíka by rádi zopakovali loňský počin, kdy v kvalifikaci vyřadili právě Nizozemsko a následně na turnaji došli senzačně až do finále, v němž v prodloužení nestačili na Španělsko.

Fotbalová Sparta Praha má uzavřený stadion na dvě soutěžní utkání. Disciplinární komise FAČR ji potrestala za výtržnosti fanoušků v zápase s Českými Budějovicemi. Letenský tým tak odehraje první dvě domácí utkání v nové sezoně bez diváků, navíc musí zaplatit pokutu 300 tisíc korun.

Lenka Marušková obsadila na Světovém poháru v Mnichově třetí místo ve střelbě ze sportovní pistole. Stříbrná medailistka z her v Aténách se v této olympijské sezoně probojovala v elitním seriálu na stupně vítězů už popáté, na vítězství letos zatím čeká. Lenka Marušková byla dvakrát bronzová v dubnu na olympijské střelnici v Londýně, pak suverénně ovládla Velkou cenu osvobození v Plzni a formu potvrdila i na předchozím SP v Miláně dvěma stříbry.

Český útočník Roman Červenka z Omsku byl při slavnostním udílení cen Kontinentální hokejové ligy zařazen do All Star týmu uplynulého ročníku. Oceněn byl i Marek Kvapil z Dynama Moskva, který dosáhl nejrychlejší branky sezony, když se 17. září na ledě Spartaku Moskva trefil už v 9. vteřině. Červenka, který loni přebíral cenu pro nejlepšího střelce soutěže, si v 54 zápasech základní části připsal 39 bodů za 23 tref a 16 asistencí. Po dvou letech strávených v Omsku zamíří šestadvacetiletý útočník do NHL, kde bude oblékat dres Calgary.