Ze sportu:

Hokejový útočník Ivan Rachůnek přišel o šanci bojovat o účast na mistrovství světa. Hráče pražské Sparty vyřadilo ze hry poraněné koleno, nebude tak startovat na nadcházejícím turnaji seriálu Euro Hockey Tour v Brně. Lékaři Rachůnkovi doporučili třítýdenní klid, proto již opustil tým. Reprezentační kouč Alois Hadamczik potvrdil, že má zájem, aby na mistrovství světa startoval obránce Zbyněk Michálek z Pittsburgu a útočník Michael Frolík z Chicaga, jejichž kluby vypadly v prvním kole play off NHL. Hokejový svaz již poslal žádosti o jejich uvolnění.

HC Lev udělal další krok směrem k účasti v Kontinentální hokejové lize. Vedení soutěže oznámilo, že obdrželo od pražského celku oficiální přihlášku, finanční záruky a ostatní potřebné dokumenty a všechno odpovídá ligovým regulím. V příštím týdnu dorazí do Prahy inspekce, aby si prohlédla infrastrukturu klubu a zjistila, zda splňuje kritéria. Vedení Lva plánuje, že bude hrát zápasy KHL v O2 areně, která hostí extraligové duely Slavie. O využívání haly představitelé klubu, který se přesunul do Prahy z Popradu, stále jednají. Dohodu již uzavřeli se Spartou, v jejíž hale bude mít tým zázemí a bude ji využívat k tréninkům.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha jsou po roce znovu českými mistryněmi. V třetím finálovém utkání doma porazily Frisco IMOS Brno 82:52 a sérii vyhrály 3:0 na zápasy. Titul získaly potřetí za poslední čtyři sezony a celkově popáté v samostatné české lize. Po Brnu jsou prvním týmem, který vyhrál ročník bez jediné porážky. Aktuální vítězná série USK čítá 49 zápasů.

Bývalý pátý hráč světa Jiří Novák se pokusí pomoci české naději Jiřímu Veselému vstoupit do světa velkého tenisu. V prostějovském klubu se stal trenérem loňské juniorské světové jedničky. "Chtěl bych něčeho dosáhnout i v trenérské činnosti. Jako hráč jsem něčeho dosáhl a teď bych chtěl ty zkušenosti předávat mladým," řekl Jiří Novák Českému rozhlasu 1-Radiožurnálu.