Ze sportu:

Rychlobruslařka Martina Sáblíková získala na vícebojařském mistrovství světa v Moskvě stříbrnou medaili. Šampionka z let 2009 a 2010 po výborném výkonu v závěrečné pětce nestačila pouze na Ireen Wüstovou z Nizozemska, která tak obhájila triumf z loňského roku.

Sdruženář Tomáš Slavík obsadil na Světovém poháru v Klingenthalu třetí místo a poprvé v kariéře se probojoval na stupně vítězů. Vyhrál lídr seriálu Francouz Lamy Chappuis před Němcem Bernhardem Gruberem.

Český lyžař Kryštof Krýzl obsadil ve slalomu Světového poháru v bulharském Bansku 20. místo a zaznamenal druhý nejlepší výsledek v sezoně. Poosmé v sezoně vyhrál Rakušan Marcel Hirscher a posunul se na druhé místo celkového hodnocení seriálu.

Dálkový běžec na lyžích Stanislav Řezáč obsadil po dramatickém finiši páté místo v Tartu maratonu a poprvé při letošních startech ve FIS Marathon Cupu chyběl na stupních vítězů. Šestý díl seriálu v Estonsku dnes ovládli Švédové v čele s vítězným Jörgenem Brinkem, na kterého Řezáč ztratil tři sekundy. Od třetí příčky českého lyžaře po 63 kilometrech klasickou technikou dělila jedna sekunda. Petr Novák a Martin Koukal skončili ve čtvrté desítce.

České družstvo obsadilo páté místo v závodu Světového poháru v letech na lyžích v Oberstdorfu, jenž byl kvůli počasí zkrácen na jedno kolo. Zvítězili nečekaně Slovinci o pouhých sedm desetin bodu před Rakouskem. Z kvarteta Jakub Janda, Antonín Hájek, Lukáš Hlava a Roman Koudelka dnes v hustém sněžení a měnícím se větru překonal dvousetmetrovou hranici pouze český rekordman Hájek, jenž dolétl na značku 209 metrů. Pátý muž sobotního individuálního závodu Koudelka zaznamenal 195 metrů, Hlava o dva a půl metru méně. Jandovi se pokus nepovedl a naměřili mu jen 175 m.

Druhou polovinu utkání 17. kola fotbalové ligy mezi Mladou Boleslaví a Ostravou přerušily v 49. minutě nepokoje v sektoru hostujících fanoušků. Rozhodčí poslal hráče do kabin a zápas byl asi na deset minut přerušen. Poté duel pokračoval. Fanoušci Baníku začali řádit krátce po zahájení druhé půle. Hostující příznivci se ze svého sektoru snažili dostat na hřiště a při tom surově zmlátili jednoho z pořadatelů, který se jim ve vniknutí na trávník snažil zabránit. Zasáhnout museli policejní těžkooděnci, rozvášněné příznivce také kropili pořadatelé vodou.

Hokejisté Karlových Varů porazili v 50. kole extraligy České Budějovice 3:1 a díky šesté výhře za sebou se udrželi ve hře o postup do předkola play off. Západočeši bodovali dokonce v desátém duelu, Jihočeši naopak prohráli šestý z posledních sedmi duelů. Hráčem zápasu byl útočník Martin Zaťovič, který vstřelil dvě branky.

Hokejisté Litvínova se ve zbytku základní části extraligy musejí obejít bez útočníka Michala Trávníčka. Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) mu zastavila činnost na čtyři utkání za faul na Ondřeje Havlíčka z Plzně v pátečním zápase 49. kola. ČTK o tom dnes informoval asistent ředitele asociace Antonín Vansa.

Hokejová Sparta v příštím týdnu na závěr základní části extraligy oslaví významné postavy své historie. Ve středu při utkání s Litvínovem uvede 19 bývalých hráčů, trenérů a funkcionářů do nově založeného klubu legend. V neděli pak v rámci derby se Slavií slavnostně vyvěsí pod střechu Tipsport Areny dres Pavla Richtra.

Český skokan na lyžích Roman Koudelka obsadil páté místo v závodu Světového poháru v letech v Oberstdorfu. Dařilo se i Lukáši Hlavovi, jenž byl devátý. Loňské vítězství z tohoto můstku obhájil Rakušan Martin Koch.

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila na Světovém poháru v japonské Naebě v paralelní jízdě šestá. Bývalá vicemistryně světa si pohoršila o jednu příčku oproti sobotnímu individuálnímu závodu, v průběžném pořadí seriálu se však přiblížila na deset bodů třetímu místu.

Hokejový útočník Radim Vrbata rozhodl v sobotním utkání NHL gólem v prodloužení o výhře Phoenixu nad Dallasem 2:1. Český kanonýr si připsal 28. trefu v sezoně a vylepšil své osobní maximum z roku 2008, kdy zaznamenal 27 branek.

Český hokejový obránce Pavel Kubina se stěhuje v NHL z Tampy Bay do Philadelphie. Flyers získali trojnásobného mistra světa a vítěze Stanleyova poháru z roku 2004 za útočníka Jona Kalinského, výběr ve třetím kole draftu v letošním či příštím roce a pozici ve čtvrtém kole v roce 2013.