Ze sportu:

Tenistka Petra Kvitová si zahraje semifinále Turnaje mistryň v Istanbulu. Wimbledonská vítězka zdolala světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska 6:4 a 6:2, v Červené skupině má jediná dvě výhry a před pátečním zápasem s Agnieszkou Radwaňskou z Polska jistotu postupu. Pokud jednadvacetiletá Petra Kvitová porazí v pátečním utkání i Radwaňskou, posune se poprvé v kariéře na druhé místo světového žebříčku, což naposledy dokázala Jana Novotná.

Český tenista Radek Štěpánek svůj úvodní zápas na turnaji ve Vídni nezvládl. Čtvrtý nasazený hráč prohrál ve druhém kole s Němcem Danielem Brandsem 4:6 a 6:7. Dvaatřicetiletý Štěpánek podlehl Brandsovi za 81 minut. Čtyřiadvacetiletý Němec, kterému ve světovém žebříčku patří 182. pozice, si připsal teprve druhé letošní vítězství na okruhu ATP.

Disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky potrestala žižkovského záložníka Petra Zapalače za pozitivní dopingový nález zastavením činnosti na osmnáct měsíců. Čtyřiadvacetiletý středopolař po zápase 7. ligového kola s Teplicemi neprošel testem na zakázaný clenbuterol. Hráči hrozil trest až na dva roky. Před disciplinární komisí přiznal, že užil lék na alergii, který clenbuterol obsahoval. Prý nevěděl, že je na seznamu zakázaných látek.

Volejbalisté Českých Budějovic se dočkali v Lize mistrů historicky prvního vítězství, které senzačně vybojovali v Itálii. Na palubovce Cunea vyhráli 3:0 po setech 30:28, 25:20 a 25:23. Na úkor obrovského favorita se tak dostali rázem do hry o postup ze skupiny, v níž před týdnem podlehli francouzskému týmu Poitiers a ve které ještě figuruje německý Unterhaching.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vyhrály zápas Evropské ligy v Kaunasu 80:70 a v třetím utkání se dočkaly prvního triumfu v soutěži v nové sezoně. České mistryně sehrají další duel příští čtvrtek ve Valencii.

V příští sezoně mistrovství světa silničních motocyklů by se měl objevit nový český tým. V předběžné startovní listině třídy Moto3 figuruje tým Moto FGR. V nové kategorii, která nahradí stopětadvacítky, budou startovat čtyřtaktní motocykly s obsahem do 250 ccm a jedním válcem.