Ze sportu:

Vedení Fotbalové asociace České republiky rozhodlo, že Michal Bílek zůstane trenérem reprezentace a ve funkci podpořilo i manažera Vladimíra Šmicera, stejně jako celý realizační tým. Výkonný výbor ale chystá jiná opatření, s nimiž seznámí veřejnost v pondělí. Po středeční schůzce to uvedl mluvčí asociace Jaroslav Kolář.

Fotbalisté Plzně jsou blízko tomu, aby se jako třetí český tým po Spartě a Slavie dostali do základní skupiny Ligy mistrů. V prvním zápase 4. předkola zvítězili v úterý na hřišti FC Kodaň 3:1 a mají výtečnou výchozí pozici před odvetou, která se uskuteční příští středu v pražském Edenu. Plzeň v Kodani udeřila ve druhém poločase, kdy si nejprve vlastní gól vstřelil Ottesen a po něm se trefil Pilař. Ottesen pak sice snížil, ale poslední slovo patřilo brance střídajícího Filla. Plzeň má nečekaně blízko k tomu, aby příští středu slavila postup mezi evropskou smetánku, což jí může přinést prémii kolem 200 milionů korun.

Nejlepší střelec v historii české fotbalové reprezentace Jan Koller ukončil kariéru. Osmatřicetiletý útočník hrál poslední rok a půl za Cannes ve třetí francouzské lize a měl smlouvu ještě na další sezonu. Bývalý hráč Sparty, Anderlechtu a Dortmundu však ČTK potvrdil, že s fotbalem na profesionální úrovni končí. Koller se tak rozhodl kvůli opakovaným zdravotním problémům. Dvoumetrový fotbalista prošel během kariéry Spartou, Lokerenem, Anderlechtem, Dortmundem, Monakem, Norimberkem a ruskou Samarou. Za reprezentaci odehrál 91 utkání, vstřelil v nich 55 gólů a stal se nejlepším střelcem reprezentační historie. Právě v národním mužstvu slavil největších úspěchy, na ME 2004 v Portugalsku obsadil s týmem třetí místo. Mistrovské tituly získal v české, belgické a německé lize.

Zkušený český trenér Vladimír Vůjtek povede slovenskou hokejovou reprezentaci. Rozhodlo o tom vedení národního svazu, který dal čtyřiašedesátiletému kouči přednost před Slovákem Jánem Filcem. Svaz angažoval Vladimíra Vůjtka do konce příštího roku s opcí do olympiády v Soči v roce 2014. Jeho asistentem bude trenér Skalice Peter Oremus.

Orientační běžkyně Dana Brožková získala na mistrovství světa ve francouzském St. Francois stříbrnou medaili v závodě na klasické trati. Rychlejší než česká reprezentantka byla jen Švédka Annika Billstamová. Třetí doběhla její krajanka Helena Janssonová, hned za ní skončila další Češka Eva Juřeníková. V závodě mužů obsadil nejlepší z Čechů Jan Šedivý 27. místo. Na vítězného Francouze Thierryho Guerorgioua ztratil takřka 26 minut.

Devět kilogramů musí v průběhu šesti týdnů shodit český profesionální boxer Lukáš Konečný, který se 30. září v brněnské hale Rondo střetne v lehké střední váze o titul mistra světa organizace WBO s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem. Jeho váha by se měla pohybovat do 68,95 kilogramu. K dosažení svého cíle má český boxer dvě cesty. Buď snížit hmotnost odstraněním vody z těla, nebo se dostat do váhy na úkor svalové hmoty.