Ze sportu:

Oba páry českých beachvolejbalistek zvládly vítězně úvodní zápasy na mistrovství Evropy v Norsku a postup ze skupiny už by jim neměl uniknout. Čtvrté nasazené Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou i semifinalistky letošního světového šampionátu v Římě Lenka Háječková s Hanou Klapalovou tak potvrdily, že mohou patřit k adeptkám na medaili. Kolocová se Slukovou jsou mezi 32 dvojicemi nasazené jako číslo čtyři, ale na výhru nad Švýcarkami Forrerovou a Vergéovou-Dépréovou potřebovaly tři sety. Háječková s Klapalovou, jež se představily rovněž na centrálním kurtu v Kristiansandu, si poradily s finskými sestrami Nyströmovými snadněji 2:0. Druhý zápas čeká oba páry ve středu, poslední ve čtvrtek a po zdárném vstupu do ME se budou snažit skupinu vyhrát a postoupit rovnou do osmifinále. Mužům začne šampionát ve středu i s Petrem Benešem a Přemyslem Kubalou.

Čeští fotbalisté podstoupí ve středu poslední prověrku před podzimním startem rozhodující části kvalifikace mistrovství Evropy. Reprezentanty za necelý měsíc čeká klíčový souboj o účast v baráži o Euro ve Skotsku a naladit se na něj chtějí v nadcházejícím přípravném duelu v Oslo proti houževnatému Norsku, které by mělo herním stylem připomínat zářijového ostrovního soupeře. Kouč Michal Bílek od svých hráčů očekává především zlepšení v ofenzivě. Do Oslo odjel s nejsilnějším možným týmem, chybí mu jen zraněné trio útočník Tomáš Necid, bek Roman Hubník a záložník Jan Polák.

Česká republika - Itálie 54:47 (20:28). Na mistrovství Evropy juniorek v basketbalu v rumunském Oradee si v osmifinálové skupině F připsal český tým první výhru a udržel naději na postup do čtvrtfinále.

Autor: Ivo Prokop