Ze sportu:

Český jezdec Roman Kreuziger přijel do cíle třetí etapy Tour de France z Marseille do La Grande-Motte v hlavním poli o 41 sekund za skupinou uprchlíků a v průběžném pořadí klesl ze sedmého místa na dvanáctou příčku. Britský cyklista Mark Cavendish vyhrál a navázal na nedělní úspěch. V čele průběžného pořadí zůstal vítěz sobotní časovky Fabian Cancellara ze Švýcarska.

Koleno Radka Štěpánka zatím drží. To je zřejmě nejdůležitější poznatek z pondělního prvního tréninku českých tenistů, kteří se už v Ostravě připravují na víkendový zápas čtvrtfinále Davisova poháru proti Argentině. Jednadvacátý hráč žebříčku ATP vzal raketu do ruky poprvé od minulého pondělka, kdy si v souboji s Lleytonem Hewittem v osmifinále Wimbledonu obnovil problémy s kolenem.

Dvacetiletá tenistka Nicole Vaidišová klesla po nezdaru v prvním kole wimbledonské dvouhry v žebříčku WTA až na 143. místo. Bývalá světová sedmička, která se po londýnském grandslamu propadla o 76 pozic, je nyní až osmou českou hráčkou. Nejlepší je na 31. příčce Iveta Benešová.

Čeští hokejisté Tomáš Plekanec z Montrealu a Jiří Hudler z Detroitu jsou mezi dvaceti hráči, kteří se rozhodli řešit novou smlouvu se svým klubem NHL před arbitrážním soudem. Šestadvacetiletému Plekancovi skončil dvouletý kontrakt celkově na 3,2 milionu dolarů, o rok mladší Hudler měl stejně dlouhou smlouvu na 2,3 milionu dolarů. Arbitrážní slyšení jsou naplánována od 20. července do 4. srpna.

Bývalý trenér české fotbalové reprezentace Dušan Uhrin starší zahájil angažmá ve Slovanu Bratislava vítězstvím ve slovenském Superpoháru. Úřadující ligoví šampioni v utkání v Dolném Kubíně zdolali držitele poháru MFK Košice 2:0. Oba góly dal nejlepší střelec uplynulého ročníku nejvyšší slovenské soutěže Pavol Masaryk. Slovan získal Superpohár potřetí, čímž vyrovnal rekordní bilanci Žiliny. Na hřišti se podíleli na úspěchu bratislavského celku i český brankář David Bičík a obránce Radek Dosoudil.