Ze sportu:

Teoretická šance českých basketbalistek na postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy padla ještě před jejich závěrečným utkáním s Polskem. Řecko totiž v zápase skupiny E zvítězilo nad jistě postupujícím Slovenskem 59:57, takže český tým už jej nemůže předstihnout. České basketbalistky se rozloučily s mistrovstvím Evropy v Rize výhrou 82:68 nad Polskem. V tabulce osmifinálové skupiny E skončil tým Milana Veverky pátý před svým posledním soupeřem.

Čeští hokejbalisté po výhře nad Švýcarskem uspěli i v druhém utkání na domácím mistrovství světa v Plzni a porazili Indii 3:2. Svěřenci kouče Leoše Raka tak vládnou základní skupině A a mají blízko k přímému postupu do čtvrtfinále. V úterý čeká český výběr derby se Slovenskem.

Druhý ročník hokejové Ligy mistrů se v nadcházející sezoně z ekonomických důvodů neuskuteční. Mezinárodní hokejová federace se dnes rozhodla projekt pozastavit. ČTK to řekl generální manažer Českého svazu ledního hokeje Martin Urban. "Zástupcům IIHF se nepodařilo prodat televizní práva," vysvětlil Urban důvod zrušení. Podle něj byl projekt Ligy mistrů pozastaven na rok. O šanci utkat se s předními kluby Evropy tak přišli hokejisté mistrovských Karlových Varů a pražské Slavie, která se v Lize mistrů představila spolu s Českými Budějovicemi v minulém premiérovém ročníku.

Fotbalový útočník Marek Kulič přestoupil z pražské Sparty do Mladé Boleslavi, kde podepsal dvouletý kontrakt. Středočeši však přijdou o svého nejlepšího střelce z uplynulé sezony Michala Papadopulose, který úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku v Heerenveenu a dolaďuje s vedením nizozemského klubu poslední detaily smlouvy. ČTK o tom informoval mladoboleslavský mluvčí Petr Svěcený.

Po třech letech skončil Luboš Urban ve funkci trenéra fotbalistů Bohemians Praha. Vedení střížkovského klubu se rozhodlo s ním neprodloužit smlouvu, která mu vyprší 30. června. Urbanovým nástupcem se stane bývalý mostecký kouč Robert Žák, s nímž Bohemians v nejbližší době podepíší roční smlouvu. ČTK to řekl sportovní ředitel klubu Josef Jícha.