Ze sportu:

Předseda Českomoravského fotbalového svazu Pavel Mokrý ve středu uvedl do funkce nového trenéra české reprezentace Františka Straku. Současně potvrdil, že nový kouč dostane smlouvu na dobu neurčitou, v níž bude zakotvena možnost jednostranného vypovězení ze strany svazu.

České volejbalistky úspěšně vstoupily do kvalifikace mistrovství světa 2010. Svěřenkyně trenérky Táni Krempaské dnes v bulharském Gabrovu porazily Rumunsko 3:1 po setech 25:23, 25:22, 21:25 a 25:22. Po dni volna je čekají zápasy s Moldavskem, Albánií a domácím výběrem.

Český tenista Tomáš Berdych nedohrál kvůli zranění utkání 2. kola turnaje Masters v Madridu. Argentinci Juanu Martinovi del Potrovi vzdal za stavu 2:6 a 1:4. Stejně přitom dopadl už v neděli jeho reprezentační kolega Radek Štěpánek, který nedohrál duel prvního kola proti Američanovi Samu Querreymu. Berdych se s mladým Argentincem, kterému patří páté místo ve světovém žebříčku, zřejmě potká znovu v červencovém čtvrtfinále Davisova poháru.

Etiopská světová rekordmanka v hodinovce Dire Tuneová, stříbrný olympionik na 800 metrů Ahmad Ismail ze Súdánu a olympijští vítězové v hodu kladivem Primož Kozmus s Oksanou Meňkovovou jsou dalšími hvězdami v programu 48. ročníku atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava. Tuneová, která před rokem na oválu ve Vítkovicích vytvořila světové maximum v hodinovce výkonem 18.517 metrů, bude usilovat hned o dva rekordy. V běhu na 20.000 metrů bude útočit na nejrychlejší čas 1:05:26,6 Keňanky Tegly Loroupeové, a zároveň může vylepšit i vlastní maximum v hodinovce.