Ze sportu

Keňan Patrick Terer vyhrál Pražský maraton a v dvacátém ročníku závodu v ulicích české metropole vylepšil loňské třetí místo. Třiadvacetiletý vítěz neoficiálním časem 2:08:07 zaostal za traťovým rekordem bezmála o dvě a půl minuty. Druhý doběhl další Keňan Evans Chebet, třetí místo vybojoval Cutbert Nyasango ze Zimbabwe.

Hokejový útočník Jaromír Jágr řekl kanadským médiím, že mistrovství světa v Minsku je jeho poslední turnaj. Dvaačtyřicetiletá hvězda to vysvětlila tím, že se stále hůře vypořádává s přechodem na větší evropské kluziště. Loni v září na startu svého angažmá v New Jersey přitom v rozhovoru pro tamní média Jágr mluvil o tom, že jej láká start na MS v Praze v roce 2015.

Česká tenistka Petra Kvitová si letos finále v Madridu nezahraje. Šestá hráčka světového žebříčku, jež na španělské antuce v roce 2011 triumfovala, prohrála v semifinále se světovou pětkou Simonou Halepovou. Na rumunskou tenistku nestačila ani ve druhém vzájemném utkání a za dvě hodiny a 36 minut podlehla 7:6, 3:6, 2:6.

Radek Štěpánek postoupil na antukovém turnaji Masters v Římě do druhého kola a zahraje si proti světové dvojce Novaku Djokovičovi. Na úvod zkušený český tenista otočil zápas se Španělem Pablem Andújarem ve vítězství 5:7, 6:3 a 6:4.

Fotbalisté Sparty Praha ve 28. kole první ligy deklasovali poslední Olomouc 5:0 díky dvěma brankám Josefa Hušbauera a gólům Maria Holka, Davida Lafaty a Pavla Kadeřábka. Zatímco Letenští si nejvyšším vítězstvím v sezoně zpříjemnili první domácí zápas po zisku mistrovského titulu, Hanáci si zkomplikovali boj o udržení a dvě kola před koncem je od záchrany dělí dva body.

Fotbalisté Příbrami v 28. kole první ligy doma porazili Jablonec 3:0 a v podstatě si tak zajistili záchranu. Té se výrazně přiblížili také hráči Baníku Ostrava po výhře 3:1 nad Jihlavou. Liberec vyhrál nad Teplicemi 2:1 a před svého soupeře poskočil o dva body na čtvrté místo.

Kajakářka Štěpánka Hilgertová je v polovině bojů o reprezentaci na nejlepší cestě k tomu, aby ani v 46 letech v národním výběru nechyběla. Dvojnásobná olympijská vítězka ve vodním slalomu má po dvou nominačních závodech na umělém kanálu v pražské Troji mezi ženami nejlepší bilanci, protože v sobotu skončila druhá a dnes přidala vítězství. V prvním závodě Hilgertová podlehla o necelou půlsekundu Veronice Vojtové, jež v neděli skončila čtvrtá. Dvakrát na stupních vítězů (2. a 3.) byla i Kateřina Kudějová. První a druhý byl na domácí trati i kajakář Vavřinec Hradilek, který má ale jako úřadující mistr světa místo v reprezentaci jisté. V sobotu jeho skalp získal Vít Přindiš, jemuž ale druhý závod nevyšel a v desetičlenném finále neprojel branku.

Basketbalisté Pardubic nedokázali na domácím hřišti dotáhnout semifinále play off s Prostějovem k postupu a po prohře 66:76 je stav série vyrovnaný 2:2. O finálovém soupeři obhájců titulu z Nymburka tak rozhodne až úterní pátý zápas v Prostějově.

Plážoví volejbalisté Robert Kufa s Janem Hadravou vyrovnali devátým místem na turnaji Světového okruhu v Mexiku svůj nejlepší výsledek v kariéře. V druhém kole play off v Puertu Vallarta je ve třech setech vyřadili Chilané Esteban a Marco Grimaltovi.

Golfistku Kláru Spilkovou dělilo sedm jamek od premiérové výhry v turnaji série Ladies European Tour (LET). Česká hráčka ale ve finále Turkish Open v Beleku neudržela náskok až čtyř ran, skončila šestá a "pouze" vyrovnala svůj nejlepší výsledek. Z triumfu se radovala Francouzka Valentine Derreyová.