Vítězové dabingové soutěže v Přelouči dostanou pamětní medaile

Vítězové letošního 25. ročníku udílení Cen Františka Filipovského za dabing obdrží pamětní stříbrné medaile z dílny České mincovny s hercovým portrétem. ČTK to řekl místostarosta Přelouče Ivan Moravec (Nezávislí pro Přelouč). "Každé významné výročí by se mělo oslavit nějak výjimečně," dodal. Ocenění za nejlepší dabing se v Přelouči udělují od roku 1995. Jmenují se po herci a dabérovi Františku Filipovském, který se v Přelouči narodil. Ceny mají podle pořadatelů zlepšit kvalitu a prestiž českého dabingu.

Česká mincovna vyrábí a prodává pamětní mince a medaile a je jedinou tuzemskou mincovnou s oprávněním razit mince pro Českou národní banku. V cyklu Hvězdy stříbrného plátna již vydala pamětní medaile s podobiznami Karla Fialy, Rudolfa Hrušínského, Vladimíra Menšíka a Jiřího Kodeta.

Vítěze dabingové soutěže pořadatelské město vyhlásí v sále Občanské záložny 21. září. Soutěž má osm kategorií, například za nejlepší mužský, ženský a dětský dabingový výkon nebo za nejlepší televizní dabingové zpracování TV seriálu.