Ve čtvrtfinále Ligy mistrů se proti sobě postaví Baroš a Nedvěd

Ve čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů se proti sobě postaví bývalí spoluhráči z české reprezentace Milan Baroš s Vladimírem Šmicrem v dresu Liverpoolu a Pavel Nedvěd z Juventusu Turín. Rozhodl o tom páteční los ve švýcarském Nyonu.

Zvlášť duel Baroše s Nedvědem bude pikantní, oba patřili k ústředním postavám českého týmu na loňském mistrovství Evropy. Baroš se stal s pěti brankami nejlepším střelcem šampionátu, zatímco Nedvěd jako kapitán vedl mužstvo k bronzovým medailím. Poté v reprezentaci skončil, ale pořád patří k hlavním oporám Juventusu, stejně jako Baroš v Liverpoolu.

Příznivci obou klubů si spíš pamatují na tragické události z posledního vzájemného zápasu. Finále PMEZ v roce 1985 vstoupilo do historie jako jedna z největších fotbalových tragédií. Bitka fanoušků před utkáním na Heyselově stadionu v Bruselu a zřícení části tribuny si vyžádaly celkem 39 mrtvých.

Anglické kluby byly poté na pět let vyloučeny z pohárových soutěží a Juventus s Liverpoolem od té doby oficiální zápas nehrál. Platiniho penalta, která tehdy zápas rozhodla, tak zůstává posledním gólem v historii vzájemných zápasů.