V boji o postup do ligy drží trumfy v rukou jihlavští fotbalisté

Nebývalé drama slibuje čtvrteční rozuzlení letošního ročníku druhé fotbalové ligy. O prvním postupujícím mezi elitu, týmu Mostu, je sice už několik týdnů jasno, ale o druhou postupovou pozici stále svádějí souboj tři týmy - Plzeň, Jihlava a Kladno.

Na druhém místě je zatím Plzeň, ta ale má ve čtvrtek kvůli odstoupení Bohemians volno. Na západě Čech tak budou s napětím sledovat, jak ve svých posledních duelech uspějí Jihlava s Kladnem.

Nejlepší výchozí pozici a postup ve vlastních rukou mají právě Jihlavané. Pokud zatím třetí tým tabulky porazí Kroměříž, bude postup definitivně jeho. V případě jihlavské remízy a výhry Kladna v Mostu se bude z postupu radovat díky bilanci v minitabulce Plzeň. Kladno mezi elitu poskočí pouze tehdy, zvítězí-li v Mostu a Jihlava prohraje s Kroměříží.

Ale na Vysočině si nic takového připustit nechtějí. Klub by jedinečnou možnost nechtěl promarnit i proto, že se nemusí ohlížet na kladenský výsledek. Výhra v duelu s Kroměříží by byla šperkem v klubové historii. "Bude to nejdůležitější zápas, který naši kluci kdy v životě sehráli," řekl novinářům jihlavský trenér Karel Večeřa.

Ale ani Kladno se ještě nechce vzdát, přestože na půdě jistého postupujícího Mostu bude mít nepoměrně těžší úlohu než Jihlava doma. "Na zázraky moc nevěřím, ale ve fotbale se může stát všechno," prohlásil kouč Kladna Miroslav Koubek. "Dokud máme šanci, budeme se o ni rvát".