Trenér Žák u fotbalistů Budějovic skončil, nahradí ho Cipro

Robert Žák skončil po necelých šesti měsících ve funkci trenéra fotbalistů Českých Budějovic. U posledního týmu prvoligové tabulky jej nahradí někdejší kouč Slavie František Cipro. Sedmapadesátiletý kouč podepíše v pátek s vedením jihočeského klubu smlouvu na rok a čtvrt. Do kádru se zároveň vrací útočník David Lafata, jenž byl před jarní sezonou přeřazen do B-mužstva.

Výkonný ředitel klubu Zdeněk Kořínek ČTK řekl, že po porážce "a katastrofálním výkonu" v Mladé Boleslavi byla změna trenéra nevyhnutelným řešením. "Máme před sebou ještě deset kol, to je třicet bodů, a další neúspěch v zápase s Drnovicemi si nemůžeme dovolit. Mužstvo nedává branky, změna byla nutná," řekl Kořínek.

Žák je desátým odvolaným trenérem v tomto ligovém ročníku, v Českých Budějovicích již druhým. Po osmém kole vystřídal na lavičce Pavla Tobiáše. Tehdy byl tým čtrnáctý se ziskem pěti bodů. Za dvanáct zápasů pod Žákovým vedením klesly Budějovice na poslední místo, když získaly pouze sedm bodů za jedno vítězství a čtyři remízy.