Sport- výsledky

Biatlonistka Veronika Vítková skončila třetí v závodě s hromadným startem v Ruhpoldingu. Ve finiši o 0,6 sekundy porazila Kanaďanku Rosannu Crawfordovou a po úspěchu ve sprintu v Oberhofu se podruhé v této sezoně Světového poháru dostala na stupně vítězů. Českou reprezentantku porazily jen Finka Kaisa Mäkäräinenová a Němka Laura Dahlmeierová. Vítkovou na cestě za dalšími stupni vítězů nezastavily ani dvě chyby na střelnici, další medailistky měly stejnou střeleckou bilanci. Na poslední chvíli se dostala do hromadného závodu další česká reprezentantka Eva Puskarčíková, která byla s pěti chybami třicátá.

Ester Ledecká skončila na Světovém poháru lyžařek v Bad Kleinkirchheimu sedmnáctá a bodovala i ve třetím sjezdu v sezoně. V prosinci v Lake Louise si připsala skvělé sedmé místo a třináctou příčku. Stupně vítězů si tentokrát zabraly Italky, o historický úspěch se postaraly vítězná Sofia Goggiaová, Federica Brignoneová a Nadia Fanchiniová. Závod museli rakouští pořadatelé kvůli špatným podmínkám zkrátit. Ledecká znovu vymění lyže za snowboard, příští týden nastoupí k dalšímu obřímu slalomu na prkně ve slovinském středisku Rogla, pak ji čekají závody v bulharském Bansku.

Biatlonista Michal Šlesingr byl díky bezchybné střelbě osmý v závodě s hromadným startem v Ruhpoldingu. Další český reprezentant Michal Krčmář obsadil šestnáctou příčku. Ondřej Moravec si závod pokazil třemi chybami při úvodní střelbě a skončil až osmadvacátý. Pošesté v sezoně vyhrál Nor Johannes Thingnes Bö, který musel na jedno trestné kolo. Čtyřiatřicetiletý Šlesingr byl v závěrečném běžeckém kole ve skupině, která bojovala o páté místo. Nakonec dospurtoval jako osmý, čímž zopakoval svůj výsledek ze středečního vytrvalostního závodu.

Sdruženář Tomáš Portyk obsadil 16. místo na Světovém poháru ve Val di Fiemme, bodoval i dvaadvacátý Miroslav Dvořák. Třetí český reprezentant Ondřej Pažout do běhu nenastoupil. Pro první vítězství v sezoně si doběhl lídr seriálu Nor Jan Schmidt.

Beachvolejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou vyhrály v Pelhřimově evropský halový turnaj Masters. Podporu domácího prostředí využily také ve finále proti Lotyškám Tině Graudinové s Anastasijí Kravčenokovou, které porazily i díky sedmi esům 21:8 a 23:21.