Sport

Tyčkař Jan Kudlička ani kladivářka Lenka Ledvinová se na mistrovství světa v Berlíně do finále neprobojovali. Kudlička v kvalifikaci skočil pouze 540 centimetrů a obsadil dělené 23. místo. K postupu bylo potřeba skočit o 25 centimetrů výš. Ledvinová v první kvalifikační skupině hodila 62,92, čímž zaostala o téměř osm metrů za osobním maximem, a skončila v ní sedmnáctá. Celkově obsadila až 36. pozici. Kvalifikační limit byl 72 metrů, který přehodily jen čtyři kladivářky.

Trenér českých volejbalistů Zdeněk Haník tři dny po postupu na mistrovství světa překvapivě rezignoval. Reprezentaci, kterou čeká za dva týdny evropský šampionát v Turecku, povede dosavadní asistent Jan Svoboda. Novým členem realizačního týmu se stal Milan Hadrava. Haník se rozhodl odejít poté, co v neděli s národním mužstvem vybojoval v kvalifikačním turnaji ve Varně postupové druhé místo za domácím Bulharskem. Svou rezignaci oznámil písemně předsedovi volejbalového svazu Antonínu Léblovi. Důvodů pro svůj krok měl prý více, tím hlavním byl nedostatek kompetencí.

Basketbalisté České republiky sestupují z divize A mistrovství Evropy. V posledním zápase baráže prohráli na Ukrajině 70:82. Češi přitom dokázali v polovině utkání stáhnout jedenáctibodový náskok domácích a krátce i vedli, po vyfaulování opor Bendy s Veselým už ale nestačili.