Sport

Překážkář Petr Svoboda si ve středečním dopoledním rozběhu na mistrovství světa v Berlíně bez potíží zajistil postup do semifinále na 110 metrů. Svůj běh společně s Francouzem Garfieldem Darienem vyhrál v čase 13,56 sekundy.

Výškař Jaroslav Bába bude dalším českým účastníkem ve finále mistrovství světa v Berlíně. Svou účast však potvrdil až v samém závěru kvalifikace, neboť třikrát shodil stanovený limit 230 cm. Bába nakonec obsadil výkonem 227 cm společně s Polákem Sylwestrem Bednarkem dvanácté místo, poslední postupové.

Roman Šebrle nepotvrdil ve třetí disciplíně desetiboje na mistrovství světa v Berlíně pozici jednoho z nejlepších vrhačů koulí a nepovedeným výkonem 14,98 metru obsadil deváté místo. V průběžném pořadí je světový rekordman nadále pátý, na vedoucího Američana Treye Hardeeho ale ztrácí součtem 2623 již 191 bodů.

Pro diskařku Věru Cechlovou skončilo mistrovství světa v Berlíně už středeční kvalifikací. Ze tří pokusů ani jednou nepřelétlo její náčiní šedesátimetrovou hranici. Závodnice se musela spokojit s celkovým 18. místem.

Orientační běžkyně Dana Brožková se stala v maďarském Miskolci mistryní světa na krátké trati. Česká reprezentantka si zde na konto připsala druhý světový titul v kariéře, poprvé zvítězila loni na Prostějovsku. Osmadvacetiletá Brožková porazila o deset vteřin Norku Marianne Andresenovou, bronz získala Švýcarka Simone Niggliová. Sestra vítězky Radka Brožková obsadila 12. příčku a Vendula Klechová sedmnáctou.

Fotbalisty Bohemians Praha zřejmě čekají v příštích týdnech velké změny. Jedním z kandidátů na uvolněný trenérský post je totiž ghanský kouč Kim Grant, který v minulosti trénoval klub páté anglické ligy Woking. Navíc Střížkovští zvažují, že vymění azyl na Strahově za jiný stadion. Rozhodnout by o tom měl právě nový kouč.

Čtyřiadvacet českých veslařů v jedenácti disciplínách se od neděle představí na mistrovství světa v Poznani. Hlavními hvězdami výpravy budou skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková, kteří patří mezi medailové aspiranty. Knapková letos vyhrála Světový pohár a poprvé v životě porazila i běloruskou rivalku Jekatěrinu Karstenovou-Chodotovičovou.

Golfový turnaj evropského okruhu PGA v Čeladné se do Česka vrátí a podle pořadatelů v lepším termínu, než se konal při letošní premiéře. Pod názvem Czech Open se roce 2010 bude hrát od 19. do 22. srpna, což znamená, že půjde o předposlední akci, na které se mohou hráči kvalifikovat na prestižní Ryder Cup.