Sport

Čeští tenisté budou hrát s Indií o udržení ve Světové skupině Davisova poháru v Dillí. Na přání domácích hráčů bude barážový zápas 18. až 20. září hostit tenisový komplex Rádže Kumára Khánny.

Český cyklista Roman Kreuziger pojede sobotní jednorázový závod Clásica San Sebastián jako lídr stáje Tinkoff-Saxo. V této roli nahradí Španěla Alberta Contadora, který kvůli nemoci start odřekl a ukončil sezonu. Kreuziger se ve Španělsku pokusí navázat na úspěšné vystoupení z roku 2009, kdy v San Sebastiánu dojel druhý. Po startu ve Španělsku čeká Kreuzigera soustředění v italském Livignu a poté etapový závod USA Pro Challenge v Coloradu (17. až 23. srpna).

Fotbalová asociace ČR v rámci boje s násilnostmi na fotbale ustoupila od vytvoření plošné databáze fanoušků a na stadionech zavede kamerové systémy, bez kterých kluby od příští sezony nedostanou potřebnou licenci. Informovali o tom dnes předseda FAČR Miroslav Pelta a ministr vnitra Milan Chovanec.

Beachvolejbalisté Přemysl Kubala, Jan Hadrava ztratili po další třísetové bitvě i druhý zápas na mistrovství Evropy v Klagenfurtu. Proti Švýcarům Philipu Gabathulerovi s Mircem Gersonem měli tři mečboly, ale prohráli 1:2 po setech 22:20, 19:21 a 17:19.

Rekordní počet třinácti českých golfistek se představí na Tipsport Golf Masters, domácím turnaji nejvyšší evropské série Ladies European Tour (LET). Vedle jedničky Kláry Spilkové se 7. až 9. srpna pokusí v Golf Parku Plzeň-Dýšina projít cutem další tři české profesionálky a devět amatérek. Kartu na LET má z Češek pouze Spilková, ostatní hráčky dostaly volné karty.

České basketbalisty čekají o víkendu první dva přípravné zápasy před zářijovým mistrovstvím Evropy. Ve Walbrzychu se utkají s domácí polskou reprezentací. Sobotní zápas je přístupný fanouškům a bude ho vysílat od 12:55 i ČT sport, v neděli se bude hrát za zavřenými dveřmi.

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) svolá na 13. srpna mimořádné zastupitelstvo, které bude jednat o také o motocyklové Velké ceně. Její jubilejní 50. ročník začne o den později a do té doby musí být vyřešeno financování dalších ročníků, jinak závody v Brně skončí.

V pátek začíná 23. ročník Fotbalové národní ligy, druhé nejvyšší domácí soutěže. Poprvé se bude hrát jen s 15 účastníky, neboť po sestupu Mostu a Kolína nedostal licenci Žižkov a třetí postupující z ČFL se nenašel. Hrát se tak bude o dvě postupová místa do první ligy, ale sestoupí pouze jeden tým.

Tenista Radek Štěpánek zvládl úvod na turnaji v Atlantě a postoupil do druhého kola po výhře 6:2, 6:2 nad neznámým Američanem Christopherem Eubanksem. V boji o čtvrtfinále čeká českého veterána další domácí hráč, tentokrát však největší favorit John Isner.

Hokejisté Chomutova zdolali v úvodním přípravném utkání Avangard Omsk 4:3 a kouč Vladimír Růžička se dočkal úspěšné premiéry na střídačce Pirátů proti klubu, který patřil mezi uchazeče o jeho služby. V dresu Avangardu se představila v brance posila ze Slavie Dominik Furch a dvě asistence si připsal Vladimír Sobotka.