Sport

Adéla Sýkorová se v Mariboru stala mistryní Evropy v neolympijské střelbě ze sportovní malorážky vleže. S Mazurovou a Švecovou získaly týmové stříbro.

Fotbalisty Mladé Boleslavi čeká v odvetě 2. předkola Evropské ligy na hřišti norského Strömsgodsetu nelehký úkol. Po domácí prohře 1:2 totiž musejí vyhrát a vstřelit minimálně dva góly. Hrát se přitom bude na umělém trávníku.

Český záložník Vladimír Darida potřeboval na svůj první gól v dresu Herthy Berlín jen pět minut. Na soustředění v rakouském Schladmingu se v utkání s anglickým Fulhamem trefil hned v úvodu střelou z dálky. Jeho novému klubu to však na výhru nestačilo, druholigový soupeř vybojoval remízu 2:2.

Zřejmě až čtyři změny v sestavě fotbalistů Mladé Boleslavi chystá trenér Karel Jarolím do odvety 2. předkola Evropské ligy se Strömsgodsetem. Po úvodní porážce 1:2 totiž nebyl spokojen s výkonem. Věří však, že v odvetě jeho svěřenci zabojují o postup.

Oštěpař Jakub Vadlejch zvítězil na mítinku v Karlstadu v osobním rekordu 86,21 metru. Svěřenec Jana Železného si vylepšil o 106 centimetrů dva týdny staré maximum z Lausanne. Čtyřiadvacetiletý vrhač potřetí v sezoně přehodil 85 metrů a posunul se na pozici letošní české dvojky před Petra Frydrycha (85,52) a za Vítězslava Veselého (88,18). Ve světových tabulkách je Vadlejch nyní sedmý, do této sezony vstupoval s osobním rekordem 84,47 z roku 2010.