Sport

Kateřina Nash vyhrála cyklokrosový závod v belgickém Baalu a potvrdila výbornou formu. Dva dny po premiérovém triumfu v seriálu Superprestige česká cyklistka ovládla závod série bpost bank Trofee. Zdeněk Štybar dojel druhý za domácím favoritem Kevinem Pauwelsem. Štybar ztratil na Pauwelse minutu a devět sekund, třetí byl další Belgičan Niels Albert. Radomír Šimůnek uzavřel první desítku.

Druhý závod Turné čtyř můstků v německém Garmisch-Partenkirchenu vyhrál Nor Anders Jacobsen a zopakoval tak svůj triumf z úvodního dílu v Oberstdorfu. Po prvním kole přitom byl až devátý. Stejně jako v úvodním podniku bodovali dva čeští skokani - Jan Matura byl šestnáctý, Roman Koudelka osmnáctý.

Tenistka Petra Kvitová vstoupila do nového roku porážkou v druhém kole v Brisbane s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou. Mužskou část turnaje nebude hrát Radek Štěpánek, jenž se před utkáním prvního kola proti domácímu Lleytonu Hewittovi odhlásil kvůli infekci oka. Šestá nasazená Kvitová podlehla Pavljučenkovové 4:6, 5:7 a nenaváže tak na své předchozí vystoupení v Brisbane z roku 2011, kdy na turnaji zvítězila a odrazila se tak ke své životní sezoně.

Klára Zakopalová si na úvod nové tenisové sezony zahraje čtvrtfinále. V premiérovém ročníku turnaje v Šen-čenu dnes pátá nasazená Češka zdolala 6:4 a 6:3 Ukrajinku Jelinu Svitolinovou. Třicetiletá Zakopalová v Číně ještě neztratila set, v prvním kole totiž vyprovodila krajanku Andreu Hlaváčkovou dvakrát 6:1. Dnes sice s o dvanáct let mladší Svitolinovou přišla čtyřikrát o servis, sama ovšem získala sedm jejích podání a rozhodla o postupu.

Tenista Lukáš Rosol zahájil novou sezonu vítězstvím. Český daviscupový vítěz vyřadil na turnaji v Dauhá osmého nasazeného Španěla Pabla Andújara po setech 6:2 a 7:6. Jeho dalším soupeřem bude Ital Paolo Lorenzi. Sedmadvacetiletý Rosol je ve světovém žebříčku třiasedmdesátý, Andújarovi patří 42. pozice. Oba předchozí vzájemné zápasy vyhrál na antuce španělský tenista.

Běžec na lyžích Martin Jakš vypadl ve sprintu Tour de Ski v Münstertalu ve čtvrtfinále, další Češi nebodovali. Lukáš Bauer zůstal průběžně osmý.