Sport

Barbora Záhlavová-Strýcová zachránila čest českých tenistek v programu ECM Prague Open. Po odstoupení nejvýše nasazené Lucie Šafářová a prohře Evy Hrdinové se stala první domácí čtvrtfinalistkou turnaje. Záhlavová-Strýcová, bývalá dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open, porazila v druhém kole Rusku Ksenii Pěrvakovou, hráčku z kvalifikace, za více než dvě a půl hodiny 2:6, 6:4 a 6:2. Soupeřkou Záhlavové-Strýcové bude Švédka Johanna Larssonová. Ta vydělala na zranění Šafářové a postoupila bez boje.

Desetibojař Roman Šebrle nebude startovat na mistrovství Evropy v Barceloně. Šebrleho v této sezoně provázejí zdravotní problémy, které mu neumožnily dokončit závod v Götzisu, ani naposledy na Kladně, kde jen vyklusal úvodní stovku. Stehenní sval se mu podařilo vyléčit, ale v minulém týdnu si přivodil další svalové zranění, kvůli kterému nebude startovat ani na víkendovém domácím šampionátu v Třinci. Šebrle na ME už startoval třikrát a dva předchozí šampionáty vyhrál.

Teplický záložník Pavel Verbíř po sezoně skončí s fotbalem. Sedmatřicetiletý hráč novinářům řekl, že by rád dodržel svou smlouvu a odehrál ještě jednu sezonu, ale stejně tak by prý mohl skončit už v zimě. Chce prý odejít v době, kdy na ligový fotbal ještě stačí. Verbíř patří k legendám, v Teplicích už působí dvacátou sezonu a v klubu by po skončení kariéry měl zůstat i jako funkcionář. O konci kariéry prý přemýšlel už delší dobu, ale protože se mu vyhýbala zranění, rozhodl se ještě zůstat.