Sport

Skokan na lyžích Roman Koudelka skončil šestnáctý v třetím závodu Turné čtyř můstků. V Innsbrucku zvítězil Nor Marius Lindvik a navázal na triumf z novoročního závodu v Garmisch-Partenkirchenu. Do čela pořadí Turné se před finále v Bischofshofenu dostal dnes druhý David Kubacki z Polska. "Skoky jsou už dobré, stabilní a jen škoda, že to v konečném pořadí nebylo lepší. V této konkurenci a při malých rozdílech je to ale cenné umístění," řekl Koudelka, který měl pomalejší rozjezd do zimy a prosazovat se začal až na Turné. V něm před rokem obsadil celkové páté místo, což je jeho maximum.

Běžkyně na lyžích Kateřina Janatová skončila jednadvacátá v klasickém sprintu na Tour de Ski ve Val di Fiemme. Vyhráli Slovinka Anamarija Lampičová a Nor Johannes Hösflot Klaebo. Janatová, jež ve startovním poli zbyla jako jediná z českých reprezentantek, obsadila v kvalifikaci 17. místo. Ve čtvrtfinále jela po startu pátá, malou ztrátu nedohnala a na stejném místě i dojela s odstupem čtyř vteřin za nejrychlejší Lampičovou. "Svou premiéru na klasickém sprintu jsem zvládla dobře. Ale je vidět, že stále dostávám v každém závodu trochu lekci a ty rozjížďky musím více vypilovat," uvedla na webu svazu Janatová.

Dominik Dvořák se šestým místem na mistrovství Evropy čtyřbobů ve Winterbergu postaral o nejlepší český výsledek v historii. V závodu Světového poháru, jehož bylo ME součástí, zopakoval páteční sedmou příčku. Všechny medaile získali Němci, evropský titul počtvrté za sebou vybojoval Johannes Lochner.