Sport

Fotbalisté Plzně nezvládli boj o postup do Ligy mistrů a po vyřazení s favorizovaným Olympiakosem Pireus ve druhém předkole teď mají šanci na reparát v kvalifikaci Evropské ligy. Svěřenci Pavla Vrby ji zahájí v Belgii proti Antverpám, úvodní utkání třetího předkola začne ve čtvrtek v Bruselu v 19:30.

Hokejisté Kladna s Jaromírem Jágrem v sestavě podlehli v přípravném souboji extraligových celků doma Litvínovu 2:5. Sparta v pražském derby vyhrála v Tipsport areně nad prvoligovou Slavií 5:0 a dvěma góly k tomu pomohl útočník Vladimír Růžička. Plzeň vyhrála na ledě rovněž prvoligového Motoru České Budějovice 2:1. Brněnská Kometa porazila Duklu Trenčín 4:1 a Liberec podlehl Novokuzněcku 3:4 v prodloužení.

Česká tenistka Karolína Plíšková je podle magazínu Forbes s příjmy ve výši 6,3 milionu dolarů osmou nejlépe vydělávající sportovkyní světa. Pořadí počtvrté za sebou ovládla vítězka třiadvaceti grandslamů Američanka Serena Williamsová, která si za uplynulých dvanáct měsíců přišla na 29,2 milionu dolarů. Bývalá světová jednička Plíšková v hodnoceném období vyhrála čtyři turnaje a na odměnách vyinkasovala 4,6 milionu dolarů. Dalších 1,7 milionu přidala sedmadvacetiletá hráčka díky sponzorům, především zásluhou nového kontraktu se společností FILA.

Česká tenistka Marie Bouzková na turnaji v Torontu porazila 6:2, 7:5 osmou hráčku světa a vítězku předloňského US Open Američanku Sloane Stephensovou a postoupila do osmifinále. Její další soupeřkou bude Jelena Ostapenková z Lotyšska, nebo Anastasia Pavljučenkovová z Ruska.

Tenistka Kateřina Siniaková na turnaji v Torontu otočila zápas s Američankou Danielle Collinsovou z USA a po výhře 4:6, 7:6, 6:2 postoupila do druhého kola. Její další soupeřkou bude šestá nasazená hráčka Elina Svitolinová z Ukrajiny.