Sport

Tenistka Kristýna Plíšková získala v Bukurešti titul ve čtyřhře. Se Slovenkou Viktórií Kužmovou v dnešním finále potvrdily roli turnajových čtyřek a s nenasazenou domácí dvojicí Jaqueline Cristianová, Elana-Gabriela Ruseová si poradily 6:4 a 7:6. Sedmadvacetiletá Plíšková získala čtvrtý deblový titul v kariéře a první po pěti letech. Poprvé navíc zvítězila bez své sestry a aktuální třetí hráčky singlového světového žebříčku Karolíny, s kterou triumfovala v roce 2014 v Hongkongu a v Bad Gasteinu a o rok dříve v Linci.

Zuzana Hejnová i při čtvrtém letošním startu na Diamantové lize v běhu na 400 metrů překážek skončila na stupních vítězů, v Londýně obsadila druhou příčku. V závodě, který kvůli blížícímu se národnímu šampionátu vynechaly všechny Američanky, ve finiši podlehla Jamajčance Rushell Claytonové (54,16). Výkon 54,33 je letos druhým nejrychlejším časem Hejnové.

Barbora Malíková získala na juniorském mistrovství Evropy atletů ve Švédsku bronzovou medaili v běhu na 400 metrů. Sedmnáctiletá dorostenecká mistryně světa i Evropy si ve finále zlepšila osobní rekord na 52,37 sekundy a o čtyři setiny překonala 38 let starý český juniorský rekord Taťány Kocembové. Vítězná Ruska Polina Millerová byla o 65 setin rychlejší. Malíková, která měla v zimě zdravotní problémy, byla z úspěchu po přesunu do vyšší věkové kategorie nadšená. Na medailovou příčku se protlačila výborným finišem ze čtvrté pozice.

Bratři Michal a Jakub Forejtovi získali na juniorském mistrovství Evropy atletů ve Švédsku stříbro a bronz v hodu diskem. Michal Forejt si v předposlední finálové sérii vylepšil osobní rekord téměř o metr na 62,17 a na vítězného Španěla Yasiela Sotera ztratil 76 centimetrů. Jakubu Forejtovi vynesl třetí místo hod dlouhý 61,64 metru.