Sport

Golfový turnaj Czech Masters vyhrál Ital Andrea Pavan a oslavil premiérové vítězství na European Tour. Na hřišti Albatross u Prahy porazil o dvě rány jednu z hlavních hvězd Ira Pádraiga Harringtona, trojnásobného šampiona turnajů kategorie major.

Veronika Vítková zvítězila ve stíhacím závodě žen na mistrovství světa v letním biatlonu v Novém Městě na Moravě. Druhá skončila Slovenka Paulína Fialková se ztrátou 20 sekund, další česká závodnice Jessica Jislová dojela na devátém místě. V závodě juniorek skončila třetí Markéta Davidová a mezi juniory dosáhl na bronz i Vítězslav Hornig.

Martin Čechman získal na mistrovství Evropy dráhových cyklistů do 23 let v Aigle den po bronzu ve sprintu medaili stejné hodnoty v keirinu. Čtvrtý dojel v této olympijské disciplíně Jiří Fanta.

Jakub Štvrtecký vyhrál sprint juniorů na mistrovství světa v letním biatlonu v Novém Městě na Moravě, třetí skončil Vítězslav Hornig. V závodě juniorek skončila Markéta Davidová druhá a získala na šampionátu druhou stříbrnou medaili. V pátek se podílela na druhém místě seniorské smíšené štafety.

Fotbalisté Ostravy v šestém ligovém kole porazili poslední Duklu Praha 2:0 se jsou v čele neúplné tabulky. O branky Baníku se zasloužili Ondřej Šašinka a Dame Diop, který skóroval v ročníku počtvrté.

Čtyřkajak Jakub Zavřel, Radek Šlouf, Josef Dostál a Jan Štěrba postoupil v Portugalsku do finále mistrovství světa na olympijské pětistovce. Ze semifinále deblkanoí na 500 metrů naopak do boje o medaile nepostoupili Petr a Martin Fuksovi ani Lenka Součková s Hanou Ježovou.

Tenistky Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová získaly na turnaji v New Havenu první společný titul. Ve finále čtyřhry nejvýše nasazené Češky zdolaly 6:4, 6:7, 10:4 tchajwansko-německý pár Sie Šu-wej, Laura Siegemundová.

Pět českých tenistek včetně osmé nasazené Karolíny Plíškové rozehraje v pondělí grandslamové US Open. Finalistka newyorského turnaje z roku 2016, jež obhajuje loňskou čtvrtfinálovou účast, nastoupí na kurtu Grandstand ke třetímu zápasu v pořadí proti Zarině Dijasové z Kazachstánu.

Tým Ameriky vyšle na Kontinentální pohár družstev do Ostravy pět olympijských vítězů i sprinterský objev letošní sezony Noaha Lylese. Teprve dvacetiletý Američan má letos na kontě druhý nejlepší světový čas 9,88.