Sport

České biatlonistky dojely díky finišmance Veronice Vítkové šesté ve štafetě Světového poháru v německém Ruhpoldingu. Závod rozjela Jessica Jislová, po ní startovaly Markéta Davidová a Eva Puskarčíková. Domácímu kvartetu zajistila v závěru vítězství Laura Dahlmeierová, německé reprezentantky vyhrály z posledních osmi štafetových závodů posedmé. České biatlonistky, které už vědí, že nemůžou v sezoně ani na olympiádě počítat se zraněnou Gabrielou Koukalovou, zopakovaly šestým místem umístění z Hochfilzenu a vylepšily deváté místo z minulého týdne z Oberhofu. "Malé pódium je pro nás meta, kterou rádi dosáhneme. V tomto složení je pro nás super šesté místo," řekl trenér žen Zdeněk Vítek v České televizi.

Čeští sdruženáři Miroslav Dvořák s Ondřejem Pažoutem skončili třináctí ve sprintu dvojic Světového poháru ve Val di Fiemme. Vyhráli Němci Eric Frenzel a Vinzenz Geiger, kteří ve vyrovnaném souboji porazili o sedm desetin sekundy krajany Fabiana Riessleho a Johannese Rydzeka.

Ester Ledecká poprvé v této sezoně Světového poháru ve sjezdovém lyžování bodovala v superobřím slalomu. V rakouském Bad Kleinkirchheimu obsadila 24. místo. Závod vyhrála Italka Federica Brignoneová. Dvaadvacetiletá Ledecká se v prosincových sjezdech blýskla sedmým a třináctým místem, ale v super-G se jí zatím tolik nevedlo. V Lake Louise upadla a ve Svatém Mořici skončila na 44. příčce. V Bad Kleinkirchheimu se ale popáté v kariéře prosadila v superobřím slalomu na bodované pozice, i když měla nevýhodné startovní číslo 46.

Čestmír Kožíšek se po diskvalifikaci dvou skokanů posunul v pořadí závodu Světového poháru v letech na lyžích na Kulmu na životní třinácté místo.

Historicky nejlepší česká rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná ve třiatřiceti letech ukončila závodní kariéru. Účastnice čtyř olympijských her si poslední start připsala v pátek na mistrovství Evropy v Drážďanech, kde před osmi lety slavila největší úspěch. V roce 2010 se zde stala evropskou šampionkou ve víceboji. Nyní se dá na trenérskou dráhu a od příští sezony bude připravovat slovenskou reprezentaci. Účastnice olympijských her v Salt Lake City, Turíně, Vancouveru a Soči se na trenérskou dráhu chystá již delší dobu, naposledy získávala zkušenosti v Koreji, kde sama trénovala.