Sport

Českým biatlonistům se nadmíru vydařil vytrvalostní závod Světového poháru v Ruhpoldingu. Díky přesné střelbě skončil Ondřej Moravec druhý a měsíc před olympijskými hrami vybojoval první medailové umístění v sezoně pro český mužský tým. Do elitní desítky se vešli i Michal Krčmář a Michal Šlesingr. Bezchybně střílející Krčmář si pátým místem vylepšil maximum této zimy. Šlesingr při návratu po problémech s kolenem obsadil s jednou chybou osmé místo.

Martin Prokop s fordem dojel čtrnáctý v 5. etapě Rallye Dakar v Peru a v průběžném pořadí kategorie automobilů zůstal devátý. Pilot kamionu Tatra Aleš Loprais nedokončil 4. etapu Rallye Dakar a v soutěži končí. Vítěze úvodní etapy zastavily technické problémy, kvůli kterým posádka nocovala v dunách. Loprais sice ještě chybí v seznamu odstoupivších jezdců, ale manažer týmu InstaForex Loprais Milan Loprais ČTK potvrdil, že posádka již ve 40. ročníku slavné soutěže pokračovat nebude.

Start hokejového útočníka Jaromíra Jágra na olympijských hrách je krajně nepravděpodobný. Trenér národního týmu Josef Jandač s pětačtyřicetiletým hráčem, který podle spekulací zámořských médií v nejbližší době předčasně ukončí angažmá v Calgary, v pondělí telefonicky mluvil a možnost, že by jej zařadil do výběru pro Pchjongčchang, nevidí realisticky. Jágr je totiž momentálně smluvně vázaný v klubu NHL, je zraněný a navíc si prý sám uvědomuje, že v aktuální sezoně nejsou jeho výkony optimální. V pondělí to byl velmi příjemný rozhovor, trošku jsme se i zasmáli. Nicméně pro něj není současná situace jednoduchá," dodal Jandač.

Petra Kvitová vypadla na tenisovém turnaji v Sydney v druhém kole. V boji o postup do čtvrtfinále prohrála s Italkou Camilou Giorgiovou 6:7 a 2:6.

Tenista Jiří Veselý porazil na turnaji v Aucklandu ve 2. kole třetího nasazeného Američana Sama Querreyho 6:4, 6:7, 7:6 a stejně jako loni postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká se Španělem Robertem Bautistou.