Sport

Tenistka Karolína Plíšková porazila na turnaji v Pekingu stejně jako před týdnem ve Wu-chanu Lucii Šafářovou. Světová šestka a finalistka US Open vyhrála český souboj v 1. kole za dvě hodiny 6:7, 6:1 a 6:4. Plíšková se s Šafářovou střetla posedmé v kariéře a vylepšila si bilanci na 5:2. Letos spolu hrály již počtvrté a Plíšková zvítězila vedle Pekingu a Wu-chanu ještě ve Stuttgartu. Šafářová se radovala jen cestou za titulem v Praze. Vítězně zahájila turnaj i Barbora Strýcová, jež po třech hodinách přetlačila Němku Lauru Siegemundovou 5:7, 7:5, 7:5.

Na mistrovství světa silničních cyklistů v Dauhá pojede 17 českých reprezentantů. Lídrem v elitní kategorii mužů bude Zdeněk Štybar, v časovce se představí Leopold König. Šampionát v Kataru začne v neděli týmovými časovkami, jeho vrcholem bude silniční závod mužů o týden později.

Olympijská vítězka v hodu oštěpem Dana Zátopková je po operaci zlomené nohy v krčku v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Legendární atletka, která před dvěma týdny oslavila 94. narozeniny, si zranění přivodila v noci na pátek a zákrok podstoupila v sobotu ráno. Oznámila to Dukla Praha na svém facebookovém profilu a Radiožurnálu to potvrdil Karel Engel, blízký přítel Zátopkové.