Sport

Čeští hokejisté prohráli ve druhém utkání na Světovém poháru s Výběrem Evropy 2:3 v prodloužení. Svěřenci trenéra Josefa Jandače dvakrát v utkání dohnali ztrátu, ale v čase 62:06 rozhodl německý útočník Leon Draisaitl. Český tým má na svém kontě jediný bod, ale stále ještě živí naději na postup na úkor Kanady a USA. Výběr Evropy je naopak velmi blízko semifinále.

Česká tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Tokiu bez problémů do druhého kola. Sedmá nasazená hráčka, jež podnik v japonské metropoli v roce 2013 vyhrála, porazila při svém prvním startu po US Open Američanku Madison Brengleovou za necelou hodinu a čtvrt 6:3, 6:3. Její další soupeřkou v Japonsku bude olympijská vítězka Mónica Puigová z Portorika, s níž jediný dosavadní vzájemný zápas v semifinále olympijského turnaje v Riu de Janeiro v srpnu prohrála ve třech setech.

Švéd Peter Ljung vyhrál v Praze na Markétě poprvé v kariéře plochodrážní Memoriál Luboše Tomíčka, jehož letošní ročník musel být kvůli dešti ukončen po dvanácti jízdách z dvaceti. Na stupně vítězů se dostali dva Češi - druhý skončil Václav Milík a třetí místo obsadil Matěj Kůs, poslední český vítěz závodu z roku 2010.

Český cyklista Leopold König se po dvou letech strávených v týmu Sky vrací do německé stáje Bora. Osmadvacetiletý vrchař, jenž na všech závodech Grand Tours dokázal skončit v elitní desítce, podepsal ve staronovém působišti tříletou smlouvu. Tým, který Königův příchod oznámil na webu jako "návrat domů", mu již s předstihem přislíbil roli lídra na Tour de France 2017.