Sport

Znatelně unavení, ale šťastní se v úterý odpoledne do Prahy vrátili čeští sportovci z olympijských her v Riu de Janeiro. Druhá polovina výpravy přicestovala ve třech speciálech a zejména poslední část strávila i s přesunem na letiště v Brazílii na cestě téměř čtyřiadvacet hodin. Navíc je ještě v Praze čekaly povinnosti včetně autogramiády v obchodním domě v centru metropole. Jediný zlatý medailista, judista Lukáš Krpálek, přiletěl již před týdnem, teď jej následovali další úspěšní reprezentanti. Jako první přistála v sedm hodin na kbelském letišti v Praze oštěpařka Barbora Špotáková, která v Riu navázala na předchozí dva olympijské triumfy ziskem bronzové medaile.

Tenistka Petra Kvitová se v prvním kole oblíbeného turnaje v New Havenu, který už třikrát vyhrála, natrápila s Američankou Louisou Chiricovou, ale nakonec zvítězila 1:6, 6:1 a 6:3. V dalším kole se nasazená šestka utká s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou.

Tenista Lukáš Rosol porazil turnaji ve Winston-Salemu, kde předloni získal svůj druhý a dosud poslední titul na okruhu ATP, Dominikánce Víctora Estrellu 6:4, 1:6 a 6:1 a postoupil do druhého kola. V něm se poprvé v kariéře utká se čtvrtým nasazeným Američanem Stevem Johnsonem, kterému patří ve světovém žebříčku 21. místo.

Jiří Veselý postoupil do druhého kola tenisového turnaje ve Winston-Salemu. Při vstupu do generálky na US Open 48. hráč světa porazil soupeře ze čtvrté stovky žebříčku Tima van Rijthovena z Nizozemska 3:6, 6:3 a 6:3. Ve druhém kole se Veselý utká s pátým nasazeným Kevinem Andersonem z JAR.

Fotbalisté Plzně dnes budou hrát o bytí a nebytí v Lize mistrů. V domácí odvetě posledního předkola s Ludogorcem Razgrad bude Viktoria dohánět dvougólové manko z utkání v Bulharsku, kde český šampion před týdnem prohrál 0:2. Stejným výsledkem přitom nečekaně dopadla i víkendová generálka Západočechů v lize doma se Zlínem.