Počet potvrzených případů nákazy koronavirem překročil v Česku 6000, uzdravených je přes 500

Počet potvrzených případů nákazy koronavirem v Česku překročil 6000, celkem podle ministerstva zdravotnictví onemocnělo k pondělnímu večeu 6022 lidí. Dosud zemřelo v nemocnicích celkem 143 pacientů. Uzdravených ministerstvo zdravotnictví eviduje 519. Nejvíce lidí s nemocí covid-19 je v Praze, a to přes 1400, což je zhruba čtvrtina ze všech případů v zemi. Následuje Středočeský a Moravskoslezský kraj. Nejméně nakažených je stále v Jihočeském kraji.

Policisté od pátku do neděle řešili více přestupků

I v neděli řešili policisté o polovinu víc přestupků proti opatřením kvůli šíření koronaviru, než je obvyklé. ČTK to řekl mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík. Dodal však, že od pátku do neděle klesl počet dopravních nehod o třetinu. Moravčík uvedl, že stejně jako v pátek a sobotu i v neděli policie zaznamenala okolo 600 přestupků, tedy zhruba o 50 procent více než o běžném víkendu. Policie už v neděli upozornila, že se při kontrolování dodržování bezpečnostních opatření o velikonočních svátcích častěji setkávala se shlukováním lidí ve skupinkách, popíjením alkoholu na veřejnosti nebo s tím, že si lidé nezakrývali ústa a nos.

Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula o víkendu uvedl, že se obává toho, že zhruba za týden kvůli částečnému uvolnění protiepidemických opatření a neukázněnosti některých lidí o Velikonocích přibude lidí infikovaných koronavirem.