Na demonstraci proti komunismu převládala kritika Paroubka

Demonstraci proti komunismu, které se v sobotu na pražském Staroměstském náměstí zúčastnilo asi 30 lidí, dominovala kritika politiky premiéra Jiřího Paroubka. Organizátoři a většina řečníků míní, že sbližování ČSSD a KSČM je hlavním nebezpečím pro demokracii v České republice.

Na akci pořádané při příležitosti dnešního výročí "vítězného února" v roce 1948 a nástupu komunistů k moci promluvili například poslanec ODS Marek Benda, krajský volební lídr Strany zelených Stanislav Penc a místopředseda Sdružení praktických lékařů Jan Jelínek. Shromáždění zorganizovali Mladí křesťanští demokraté, Mladí konzervativci, Asociace rodičů a přátel rodiny a Konfederace politických vězňů.

Slogany na transparentech protikomunistické demonstrace mířily hlavně na předsedu vlády a ministra zdravotnictví: "Plnou parou zpět - Parouback", "Paroubku odejdi", "Paroubek a Rath - návrat před Listopad". V závěru demonstrace se organizátoři obrátili na veřejnost s výzvou "Ne bolševizaci ČR" a aktivista Jan Šinágl představil petici za odstoupení či odvolání předsedy KSČM Vojtěcha Filipa z funkce místopředsedy sněmovny. Předseda Mladých křesťanských demokratů David Čermák oznámil, že v pondělí odešle jeho organizace vládě žádost o přezkoumání programu KSČM a o rozpuštění této strany.