Liberec remizoval v Teplicích a dál vede fotbalovou ligu

Fotbalisté Liberce v dohrávce 10. kola první ligy uhráli bezbrankovou remízu v Teplicích a udrželi se v čele tabulky, kde jsou díky lepšímu skóre právě před svým pondělním sokem. Tepličtí tak promarnili šanci zaútočit na vedoucí pozici, po šesti vítězných zápasech za sebou navíc v lize poprvé od srpna ztratili body.

Ofenzivního karnevalu se pět tisíc natěšených diváků v severočeském derby nedočkalo, místo toho Stínadla sledovala takticky vyspělou partii dvou nejlépe bránících týmů ligy. Liberečtí se museli v šlágru kola obejít bez zraněných klíčových hráčů Zápotočného, Abraháma a Pospěcha a od začátku dbali hlavně na pečlivou defenzivu, kterou v první půli bezchybně dirigoval stoper Košťál. Tepličtí se tlačili do útoku po křídlech i středem, ovšem dlouho zůstávalo jen u náznaků šancí. Sabou v deváté minutě nejprve netrefil ze sedmi metrů po přiťuknutí Verbíře, po půlhodině Jirsák šikovnou hlavičkou přinutil k reflexivnímu zákroku brankáře Čecha. Hosté dokázali ustát i nebezpečné standardní situace. Pět minut před poločasem nejprve sudí Královec přehlédl, jak domácí Hunal loktem srazil k zemi Šinglára, a stoper Rada pak nepropálil zeď hráčů Slovanu před sebou. Liberečtí se k útočení příliš nedostali, jako by jim ke kontrům chyběly síly. Těsně před poločasem jen nepřesně hlavičkoval Hološko.

Po pauze se obraz hry díky větší liberecké aktivitě změnil a na pozoru se musel mít i domácí gólman Poštulka. Hned po třech minutách se zahřál skokem k tyči, aby zneškodnil Pudilovu přízemní ránu. Vzápětí jej nezaskočila ani Hochmeistrova hlavička. Ovšem po hodině hry se už jenom ohlédl za jedovatou střelou Hološka, která těsně minula levou tyč.

Teplický kouč Mareček svůj uvadající tým probudil dvojitým střídáním v 66. minutě, kdy do hry poslal útočníka Varadiho a ofenzivního záložníka Benáta. A hned vzápětí o pár centimetrů minul bránu Doležal, kterého pak napodobili i Verbíř s Maškem. Domácí v závěrečné desetiminutovce svého soka zmáčkli před jeho brankou, ale nakonec mohli být rádi za bod. V poslední minutě se z ofsajdové pasti po Papouškově pasu vytrhl Hološko, ovšem v největší šanci zápasu přeloboval Poštulku i branku. Ve třetí minutě nastavení nestrhl výhru na teplickou stranu po závaru Mašek.