Hokejisté Zlína prohráli s Oulu 1:4 a do finále nepostoupí

Hokejisté Zlína si finále poháru evropských mistrů Super Six v Petrohradu nezahrají. Úřadující český šampion totiž prohrál ve svém druhém zápase ve skupině s finským Kärpätem Oulu 1:4 a bez ohledu na další vývoj turnaje je ze hry. Severský tým k výhře posunuly zejména excelentně zahrané přesilové hry, ve kterých vstřelil všechny branky. Jednou se mezi střelce zapsal i český útočník ve finských službách Petr Tenkrát. Zlínským hokejistům se vydařil vstup do prvního utkání turnaje, ve druhém to bylo přesně naopak. Již po 45 vteřinách od úvodní buly byl totiž vyloučen Martin Hamrlík, a když pak švédský sudí Larking poslal na trestnou lavici i Čajánka, daroval finskému mistru dlouhou přesilovku pět na tři. Český šampion se minutu srdnatě bránil, než Murína překonal Jussi Jokinen, který se výrazně podílel i na prosincové porážce českého národního týmu od Finů na Rosno Cupu.

Český fotbalista Patrik Berger by podle deníku Sport mohl v anglické lize přestoupit z Portsmouthu do Aston Villy. Klub z Birminghamu se totiž o jednatřicetiletého záložníka vážně zajímá a podle hráčova agenta Pavla Pasky je už Berger s představiteli Aston Villy dohodnutý na podmínkách smlouvy. Bývalý český reprezentant má v Portsmouthu smlouvu do léta, podle zpráv britského tisku ji odmítl prodloužit. "Teď už záleží jen na tom, zda budou v Portsmouthu chtít Patrika pustit," uvedl Paska. Přestup do Aston Villy, kde působí i obránce Václav Drobný, by podle agentových slov byl pro Bergera výrazným impulzem. "Je to pátý nejpopulárnější klub Anglie," řekl Paska. O českého hráče se vedle vítěze PMEZ z roku 1982 údajně zajímá také Southampton.

S cílem zajistit si účast na olympijských hrách v Turíně odletěla ve středu česká výprava snowboardistů na mistrovství světa Mezinárodní lyžařské federace (FIS) do Kanady. Ve Whistleru, kde šampionát v sobotu začne, se představí i nejlepší český freestylista Martin Černík. Cesta na olympiádu z MS vede přes umístění do 25. místa.