Erbanová vyhrála v Minsku 500 m a útočí na celkový triumf v SP

Rychlobruslařka Karolína Erbanová vyhrála ve finále Světového poháru v Minsku závod na 500 metrů a posunula se na druhé místo průběžného pořadí. Bronzová medailistka z únorových olympijských her v Pchjongčchangu porazila druhou Vanessu Herzogovou z Rakouska o jednu setinu sekundy. V čele SP je Japonka Nao Kodairaová, která ale v Bělorusku stejně jako na předešlém podniku seriálu v Erfurtu nestartuje. Na Erbanovou má před závěrečným nedělním závodem na 500 metrů jen čtyřbodový náskok. Martina Sáblíková ze zdravotních důvodů finále Světového poháru v Minsku nepojede. Trojnásobná olympijská vítězka tak přišla o šanci vyhrát seriál na dlouhých tratích podvanácté v řadě. V průběžném pořadí seriálu je Sáblíková druhá s odstupem 15 bodů na vedoucí Ivanie Blondinovou z Kanady.

Kateřina Smutná skončila druhá v dálkovém běhu na lyžích Birkebeinerrennet v Norsku. Závod na 54 kilometrů klasicky vyhrála stejně jako loni dvojnásobná olympijská vítězka a mistryně světa Polka Justyna Kowalczyková. Česká lyžařka zaostala za čtyřnásobnou vítězkou Světového poháru o více než tři minuty. V mužské kategorii ovládl závod, který se běhá tradičně s batohem se zátěží 3,5 kilogramu, Nor Andreas Nygaard. Dvacátý doběhl s odstupem přes jedenáct minut jako nejlepší z Čechů čtyřiačtyřicetiletý Stanislav Řezáč, který v minulosti Birkebeinerrennet čtyřikrát vyhrál.

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká vynechá kvůli problémům se zády závěrečný závod Světového poháru na snowboardu ve Winterbergu. Sobotní paralelní slalom bude jen sledovat a po jeho skončení převezme velký křišťálový glóbus za celkový triumf v seriálu. Ledecká přijela do Německa ve čtvrtek večer ze švédského Aare, kde ve finále Světového poháru v alpském lyžování nedokončila superobří slalom, v kterém získala v Pchjongčchangu překvapivé olympijské zlato. Důvodem byly bolesti zad, přesto po dojezdu uvažovala, že by v případě zlepšení na prkně startovala.