Další výsledky ze sportu

Rychlobruslařka Karolína Erbanová obsadila čtvrté místo na trati 500 metrů na mistrovství světa v korejském Kangnungu. Čtyřiadvacetiletou českou reprezentantku dělilo od bronzu 23 setin sekundy. Zlatou medaili získala favorizovaná Nao Kodairaová z Japonska. Erbanová se představila už ve čtvrté z dvanácti rozjížděk a zajela čas 37,80, kterým jen o třináct setin zaostala za osobním rekordem. V aktuální sezoně rychleji ještě nejela.

Čeští hokejisté prohráli na úvod Švédských her v Göteborgu s domácím týmem 2:5. O osudu utkání se rozhodlo již během první třetiny, v níž Švédové třikrát překonali gólmana Jakuba Kováře. Další zápas sehraje národní tým v sobotu v poledne, kdy vyzve Finsko, které ve svém vstupním utkání prohrálo v Petrohradu s Ruskem těsně 1:2.

Závod žen v alpské kombinaci na mistrovství světa ve Svatém Mořici skončil dvojnásobným triumfem švýcarských lyžařek. Zvítězila Wendy Holdenerová před Michelle Gisinovou, třetí skončila Rakušanka Michaela Kirchgasserová, jež obhájila bronzovou medaili z minulého šampionátu ve Vailu. Ester Ledecká byla na 20. místě se ztrátou 3,24 sekundy na vítězku.