Ceny Anděl získali Aneta Langerová, Dan Bárta a Tata Bojs

Výroční ceny Akademie populární hudby Anděl Allianz 2004 v hlavních zpěváckých kategoriích získali Aneta Langerová a Dan Bárta. Skupinou roku se stali Tata Bojs, kteří společně se svými spolupracovníky zvítězili celkem ve čtyřech kategoriích. Získali také cenu za nejlepší rockové album, nejlepší zvuk a s režisérem Jakubem Kohákem za videoklip Virtuální duet.

Aneta Langerová si odnesla také cenu za objev roku. "Doufám, že tenhle objev, který tady před vámi stojí, do budoucna nezklame," prohlásila při přebírání ceny. Se dvěma soškami ze sálu odešel i Bárta, získal také cenu za skladbu roku; stala se jí píseň On My Head ze soundtracku k filmu Snowboarďáci. Zpěvákem roku se Bárta letos stal již poosmé.

Do Síně slávy letos Akademie uvedla loni zesnulou zpěvačku Zuzanu Navarovou, která se v 80. letech prosadila se skupinou Nerez a poté vystupovala sólově a s kapelou Koa.

Popovým albem roku se letos stala deska Mikrokosmos skupiny Kryštof. Cenu za nejlepší DVD roku získala skupina Monkey Business za DVD Lazy Old Youth Beggars.

Letos poprvé byla také během hlavního ceremoniálu vyhlášena cena v kategorii dance&hip hop, získali ji Moimir Papalescu & The Nihilists za album Analogue Voodoo. Ostatní žánrové ceny již byly vyhlášeny v pátek v ostravském klubu Fabric.