Útočník Voráček: Je to hořký konec turnaje, skončilo to neúspěchem

Čeští hokejisté prohráli ve čtvrtfinále mistrovství světa v Paříži s Ruskem 0:3, foto: ČTK

Čeští hokejisté prohráli ve čtvrtfinále mistrovství světa v Paříži s Ruskem 0:3 a popáté v řadě tak ze šampionátu odjedou bez medaile. Naposledy získal národní tým bronz v roce 2012 v Helsinkách.

Čeští hokejisté prohráli ve čtvrtfinále mistrovství světa v Paříži s Ruskem 0:3,  foto: ČTK
Svěřenci trenéra Josefa Jandače odehráli turnaj v Paříži s bilancí pěti výher a tří porážek. "Neudělali jsme klíčové utkání, nesehráli ho, vypadli jsme ve čtvrtfinále a to je vždy neúspěch. Jsme zklamaní, naštvaní, mrzí nás to, ale tak to je,"řekl Jandač.

Zklamaný byl i hokejový útočník Jakub Voráček, který vedl podruhé v kariéře českou reprezentaci na mistrovství světa jako kapitán. "Vždycky, když prohrajete čtvrtfinále, je to hořký konec. Měli jsme dobrý začátek utkání, bohužel jsme ale nedali gól. I za stavu 0:2 jsme si vytvářeli šance, kdybychom dali kontaktní gól, mohl být zápas o něčem jiném,"řekl Voráček po utkání, které Rusko vyhrálo 3:0.

Čtvrtfinále jsou zrádná

Jakub Voráček  (vpravo),  foto: ČTK
Češi měli na šampionátu problém s produktivitou. "Chtěl jsem vyhrát medaili pro Českou republiku. Chtěl jsem dosáhnout úspěchu, zvlášť když jsem nosil céčko na dresu," podotkl Voráček, světový šampion z roku 2010. "Čtvrtfinále jsou zrádná. Zažil jsem mistrovství, kdy jsme hráli dobře a pak ve čtvrtfinále vypadli, ale i to, kdy se nehrálo dobře a udělal se titul. Fakt je to o tom jednom zápase,"řekl.