Ve Veletržním paláci probíhá Salon Obce architektů

Před několika dny začal ve Veletržním paláci v Praze "Salon Obce architektů". Představuje práce 116 tvůrců, mezi nimiž jsou i budoucí architekti. Více se dozvíte z následující rubriky, kterou připravila Eva Petržílková.

"Na rozdíl od Grand Prix Obce architektů, kde soutěží realizace za poslední rok v několika kategoriích, je salón nesoutěžní přehlídkou - je fórem myšlenek a nápadů. Je otevřen autorům a výběr architektonických a výtvarných děl není nijak omezen - mohou zde být představeny nejen hotové stavby, ale i neuskutečněné návrhy, vize nebo utopické představy, designerská tvorba i teoretické práce."

architektů, 14 sochařů a devíti výtvarníků, účastní i čtyři textilní výtvarnice. Jak mi řekl současný předseda Obce architektů - ing.arch. Jan Melichar, Salon obce architektů je podle svého statutu ojedinělou přehlídkou architektonické činnosti.... Tolik na závěr hodnocení současné české architektury ing. Jana Melichara - předsedy Obce architektů. Pro ty posluchače, které dnešní rubrika zaujala, ještě jedna informace: Salon obce architektů je k vidění ve Veletržním paláci až do 3. února 2002.

Autor: Eva Petržílková
spustit audio