Vánoce

Suroviny:

cca 1 kg brambory
3 - 4 mrkve
1 konzerva sterilovaného hrášku
sterilované sladkokyselé okurky
6 vajec
cibule
1 majonéza (250 g)
1 lžíce hořčice (plnotučné)
sůl, pepř




Postup:

Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Mrkev vaříme v osolené vodě do měkka, vejce uvaříme na tvrdo a vše necháme vychladnout, aby se nám po smíchání s majonézou salát nezkazil.

Po vychladnutí všechny suroviny nakrájíme, přidáme hrášek, pokrájené okurky a nadrobno nakrájenou cibuli dle chuti. Vše smícháme, osolíme, případně opepříme, spojíme majonézou a pro vylepšení chuti přidáme hořčici. Nejlepší je nechat salát do druhého dne v chladu uležet, výrazně se tím zlepší jeho chuť.

Foto: Barbora Kmentová

   Zpět