Ze sportu:

Vedení Viktorie Plzeň neuvolní trenéra Pavla Vrbu k fotbalové reprezentaci. Oznámil to majitel klubu Tomáš Paclík. Úspěšný kouč, který dovedl Západočechy dvakrát do Ligy mistrů a k dvěma českým titulům, byl kandidátem na post u národního týmu. Ve Viktorii však má smlouvu do června 2015, Paclík ho nehodlá uvolnit ani po sezoně a chce kontrakt dodržet.

Sparťanský útočník Petr Ton vládne produktivitě hokejové extraligy o dva body před spoluhráčem Jaroslavem Hlinkou a Jiřím Polanským z Třince. Čtyřicetiletý Ton má na kontě z 12 zápasů 19 bodů a s deseti brankami se dělí o prvenství v tabulce střelců s třineckým Martinem Adamským.

Český brankář Ondřej Pavelec nezabránil v nedělním utkání NHL domácí porážce Winnipegu 1:3 s Nashvillem. Kladenský odchovanec, který kryl 23 střel, inkasoval všechny góly ve druhé třetině, v níž hosté převzali kontrolu nad vývojem zápasu. Jets v závěrečné části jen korigovali skóre.

Hokejista Roman Hamrlík ukončil v 39 letech kariéru. Olympijský vítěz odehrál v NHL 1395 zápasů, ale od konce minulé sezony byl bez angažmá.

Tenistka Petra Kvitová jako světová šestka vstoupí do Turnaje mistryň v Istanbulu zápasem s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, zápas začne v úterý ve 20:00.

Fotbalisté pražské Sparty v 11. ligovém kole porazili pražskou Duklu přesvědčivě 3:0 a v čele tabulky mají už šestibodový náskok na mistrovskou Plzeň, která v sobotu remizovala se Slavií. Sparta zaznamenala šestou výhru v nejvyšší soutěži za sebou a potvrdila i stoprocentní bilanci z domácího hřiště v sezoně. Střelecky se prosadili tři záložníci: Bořek Dočkal, Josef Hušbauer a Ladislav Krejčí.

Hokejisté Sparty vyhráli ve 14. kole extraligy na ledě Hradce Králové 5:1 a čtvrtým vítězstvím v řadě si upevnili první místo v tabulce. Tu vedou po neděli už o pět bodů, jejich náskok ale může stáhnout v úterý brněnská Kometa po utkání v Pardubicích. Na třetí příčku se vyhoupla Slavia po těsné výhře 1:0 nad Kladnem.

Nepříjemným zraněním skončil nedělní duel pražské Slavie s Kladnem pro hlavního sudího Tomáše Horáka. Ve 37. minutě jej trefil při pokusu o vyhození pukem přímo do hlavy slávistický obránce David Štich a nováček mezi extraligovými sudími zůstal s krvácejícím zraněním ležet bezvládně na ledě. Následně jej po několikaminutovém ošetřování při vědomí odvezla sanitka do nemocnice.

Český hokejový obránce Roman Hamrlík podle všeho v nejbližší době oficiálně ukončí ve 39 letech aktivní kariéru. Olympijský vítěz z Nagana je od konce minulé sezony NHL bez angažmá. Svůj odchod má oznámit na tiskové konferenci v Montrealu.

Hokejisté Slavie zdolali ve 14. kole extraligy Kladno 1:0 a po předchozí sérii pěti porážek vyhráli podruhé za sebou. Rozhodl ve 33. minutě útočník Jan Kolář, posila Pražanů z Pardubic. Vítkovice podlehly mistrovské Plzni 2:54, Zlín přehrál Litvínov 4:21 a Liberec vyhrál nad Třincem 4:2.

Dvojnásobný mistr světa Ondřej Synek je v pětičlenné nominaci na titul nejlepší světová veslařská posádka roku. Prestižní ocenění český skifař získal už za rok 2010, v němž se stal poprvé světovým šampionem. Letos v září vybojoval dvojnásobný stříbrný medailista z olympijských her v korejském Čchungdžu titul podruhé. Výsledky ankety Mezinárodní veslařské federace FISA budou vyhlášeny na galavečeru 8. listopadu v Tallinnu.