Ze sportu:

Biker Jaroslav Kulhavý zahájil obhajobu celkového prvenství ve Světovém poháru v jihoafrickém Pietermaritzburgu pátým místem. Závod vyhrál stejně jako před rokem Švýcar Nino Schurter. Kateřina Nash byla mezi ženami šestá.

Český automobilový jezdec Jan Kopecký vyhrál Rallye Kanárské ostrovy. O triumfu pilota továrního týmu Škoda Motorsport v druhém dílu seriálu Intercontinetal Rallye Challenge rozhodla až úplně poslední zkouška, ve které měl technické potíže do té doby těsně vedoucí Andreas Mikkelsen z Norska. Obhájce celkového prvenství v seriálu nabral půlminutové manko, přesto skončil bezpečně druhý. Kopecký zopakoval triumf z roku 2010 po vyrovnané bitvě dvou vozů Fabia S2000.

Lyžařka Šárka Záhrobská obsadila v prvním kole slalomu ve finále Světového poháru v rakouském Schladmingu 16. místo. Nejrychlejší první jízdu předvedla Slovenka Veronika Zuzulová, na kterou česká exmistryně světa ztratila dvě sekundy. Záhrobská, držitelka kompletní medailové sbírky z mistrovství světa, po dvou letech ukončila spolupráci s trenérem Pavlem Šťastným. Důvodem jsou neuspokojivé výsledky zejména v této sezoně. Nového trenéra bronzová olympijská medailistka z Vancouveru nyní hledá.

Opavští fotbaloví fanoušci, kteří přijeli ráno do Prahy na druholigový zápas se Spartou B, zaútočili na vlakovém nádraží v Horních Počernicích na kordon policistů, sdělila ČTK mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Při jednom ze střetů byl zraněn zasahující policista, kterého záchranná služba převezla se zlomenou rukou do nemocnice.

Hokejisté Liberce se stali prvními semifinalisty Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy. Bílí Tygři v pátém čtvrtfinále porazili České Budějovice 3:1 a vyhráli sérii 4:1 na zápasy. Krok k postupu mezi nejlepší čtyři týmy udělaly také Pardubice, které rozdrtily doma Vítkovice 6:0 a při vedení 3:2 na utkání mohou v neděli v Ostravě dovršit postup. Vicemistr z minulých dvou let se bude snažit naopak odvrátit vyřazení a vynutit si úterní sedmý zápas.

V 5. kole skupiny o udržení zdolali hokejisté předposledního Litvínova po obratu poslední Mladou Boleslav 5:4 a unikli soupeři už na rozdíl šesti bodů. Hosté sice vedli 3:1 i 4:2, ale Severočeši díky třem gólům v závěrečné části slavili důležité vítězství v boji o únik baráži. Slavia porazila Karlovy Vary 4:3 a dostala se před ně o dva body do čela skupiny. Před poslední Mladou Boleslaví mají Pražané desetibodový, Karlovy Vary pak osmibodový náskok.

Fotbalisté Sparty porazili v předehrávce 21. kola první ligy Ostravu 2:0 a připsali si druhou výhru po sobě. Za triumfem je nasměroval gólem v 58. minutě mladík Tomáš Přikryl, který zaznamenal vítěznou trefu i před týdnem na Žižkově, v závěru přidal pojistku Léonard Kweuke.

Fotbalisté Ostravy se v jarním boji o záchranu budou muset obejít bez svého klíčového útočníka Václava Svěrkoše. Osmadvacetiletý hráč si v pátečním utkání na hřišti Sparty utrhl přední zkřížený vaz v koleně a po operaci ho čeká přibližně půlroční rekonvalescence.

Český tým ve složení Lukáš Hlava, Roman Koudelka, Jakub Janda a Jan Matura obsadili v závodu družstev Světového poháru v letech na lyžích ve slovinské Planici sedmé místo. Potřetí v sezoně vyhráli Rakušané se suverénním náskokem 75,6 bodu před druhým Norskem, třetí skončilo Německo.

Obhajoba vítězství v norském závodu Birkebeinerrennet dálkovému běžci na lyžích Stanislavu Řezáčovi nevyšla. Už jistý vítěz FIS Marathon Cupu skončil po problémech se špatně namazanými lyžemi na 35. místě a zaznamenal nejhorší výsledek v sezoně.

Městský soud v Brně zakázal na patnáct měsíců vstup na fotbalové zápasy členovi ochranky, který vloni v dubnu při prvoligovém utkání mezi Zbrojovkou Brno a Libercem úderem pěstí do obličeje zranil domácího fanouška. Odsouzený musí navíc zaplatit pokutu 9000 korun za výtržnictví. Uvedla to Česká televize.

České tenistky Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová si na turnaji v Indian Wells o titul ve čtyřhře nezahrají. V semifinále prohrály s domácí první nasazenou dvojicí Liezel Huberová, Lisa Raymondová 1:6 a 2:6.

Jaroslav Bába a Oldřiška Marešová vyhráli výškařský mítink Čejkovická laťka. Bába zopakoval na první pokus výkon 222 cm z nedávného halového mistrovství světa v Istanbulu, kde nepostoupil z kvalifikace. Marešová zvítězila v osobním maximu 191.