Ze sportu

Tomáš Berdych i Petra Kvitová budou shodně šestými nasazenými na tenisovém Wimbledonu. Jedničkou je Djokovič před lídrem žebříčku ATP Nadalem.

Tenistka Klára Koukalová si před Wimbledonem zahraje minimálně čtvrtfinále na trávě v nizozemském Hertogenboschi. Mezi nejlepších osm hráček turnaje, na němž je osmou nasazenou, postoupila po výhře nad Němkou Monou Barthelovou 6:2, 7:6.

Americký sprinter Justin Gatlin se postaral o vrchol atletického mítinku Zlatá tretra v Ostravě. Závěrečný závod v běhu na 100 metrů vyhrál v nejrychlejším světovém času letošní sezony 9,86 sekundy, byť foukal mírný protivítr 0,4 metru za sekundu. Vlastní maximum roku z mítinku v Pekingu zlepšil o setinu. Druhý byl další Američan Mike Rodgers za 10,08 sekundy, třetí doběhl do cíle Kim Collins ze souostroví Svatý Kryštof a Nevis v čase 10,12.

Ruský oštěpař Dmitrij Tarabin závodil na Zlaté tretře v Ostravě jako čerstvý otec dvojčat. Jeho manželka Maria Abakumovová, mistryně světa z roku 2011, úterý porodila dcery, kterým atletický pár dal jména Kira a Milana.

Vicemistr světa ve čtyřhře a smíšené čtyřhře Jindřich Panský se stal novým trenérem reprezentace stolních tenistů. Do funkce ho z šesti kandidátů vybral výkonný výbor České asociace stolního tenisu (ČAST). Jeho asistentem byl jmenován rovněž bývalý reprezentant Marek Klásek.